SEZONA: 1

EPIZODA: 70

SADRžAJ

Upalu sinusa označava upala i oticanje sinusne sluznice, a može biti bakterijska, virusna, čak i gljivična. Najučestaliji simptomi su pritisak u glavi i glavobolja, obilan iscjedak iz nosa, a kod jačih upala povišena temperatura. U ovotjednom "Zdravlju na kvadrat" doznajte kako se liječi upala sinusa.
Naleti vrućeg zraka, za mnoge su žene u menopauzi, pravo mučenje. Prema statistikama, polovica žena u menopauzi bori se s naletima vrućeg zraka, a otprilike jedna trećina ima čak deset epizoda valunga svakog dana! No kod nekih žena naleti vrućina idu i do 30 puta na dan. Ima li pomoći, pogledajte u ovotjednoj emisiji.
U svakoj obitelji ozbiljna bolest utječe na članove obitelji. Ukoliko se roditelj razboli i dijete ga gleda bolesnog, a nitko mu ne govori što se događa, dijete će postati jako zbunjeno. Zbog toga je vrlo važno da roditelj s djetetom razgovara o svojoj bolesti. Kako to najbolje učiniti, reći će psihologinja Iva Kantolić u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".
U "Zdravlju na kvadrat" nastavlja se priča o parodontitisu, opasnoj bolesti usne šupljine koja pogađa svaku treću osobu u Hrvatskoj. Bolest može biti nasljedna, dobiva se i zbog pušenja, loše oralne higijene, ali i neredovite posjete stomatologu kako bi se parodontitis na vrijeme uočio i liječio.
Premda je liječenje skolioze dugotrajno, mukotrpno, a često i vrlo rizično, mogućnosti liječenja sve su veće, a kod većine oboljelih i sve učinkovitije. Kako biste što bolje mogli razumjeti priču o zakrivljenosti kralježnice, novinari "Zdravlja na kvadrat" odlučili su ukratko pojasniti pojmove vezane uz skoliozu.
Redovito vježbanje produljuje životni vijek, jača srce, smanjuje rizik od ozljeda, poboljšava pamćenje i raspoloženje te smanjuje rizik od bolesti. Postoji još bezbroj razloga zašto je dobro vježbati, ali najbolje je da pogledate ovotjedno "Zdravlje na kvadrat" i upoznate Francuza Gerarda koji ni u šestom desetljeću ne odustaje od vježbanja.
Podrijetlom je iz centralne Azije, i jedna je od najstarijih kultiviranih biljaka u svijetu koja se uzgaja više od 5000 godina. Ima ljekovita svojstva, neki ga obožavaju dodavati jelima, a neki ga zbog njegova mirisa i okusa, zaobilaze u širokom luku. U "Zdravlju na kvadrat" govorit će se o češnjaku.

Fotografije

Zdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadrat

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.