poster

Knjiga ili život: Hannah Arendt i Martin Heidegger

Knjiga ili život (2012)

kultura, dokumentarni | Hrvatska

SADRžAJ

On je imao 36, ona 19 godina. On je bio sveučilišni profesor i već poznati filozof, oženjen i otac dvoje djece, ona njegova talentirana studentica. Oni su veliki filozofi 20. stoljeća, a njihova je romansa prerasla u prijateljstvo koje je trajalo pola stoljeća. O Hanni Arendt i Martinu Heideggeru razgovaramo s profesoricom Nadeždom Čačinović koja je prevela njihova Pisma od 1925. do 1975. No, prije toga doznajte što je prevoditelja Willa Firtha potaknulo da se uhvati u koštac s Krležinim impresijama iz Rusije. Naime, svi s engleskog govornog područja od sada na svom materinskom jeziku mogu pročitati putopis Miroslava Krleže Izlet u Rusiju, 90 godina nakon što je premijerno tiskan u Zagrebu. U našoj rubrici Kucamo na vrata zaboravljenih asova kritičar Dario Grgić podsjeća na Sergeja Dovlatova.

Fotografije

Knjiga ili život: Hannah Arendt i Martin HeideggerKnjiga ili život: Hannah Arendt i Martin HeideggerKnjiga ili život: Hannah Arendt i Martin HeideggerKnjiga ili život: Hannah Arendt i Martin HeideggerKnjiga ili život: Hannah Arendt i Martin HeideggerKnjiga ili život: Hannah Arendt i Martin HeideggerKnjiga ili život: Hannah Arendt i Martin HeideggerKnjiga ili život: Hannah Arendt i Martin HeideggerKnjiga ili život: Hannah Arendt i Martin HeideggerKnjiga ili život: Hannah Arendt i Martin HeideggerKnjiga ili život: Hannah Arendt i Martin HeideggerKnjiga ili život: Hannah Arendt i Martin HeideggerKnjiga ili život: Hannah Arendt i Martin Heidegger

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.