SADRžAJ

Giuliana Riggio rodila se u Zadru prije 81 godinu. Otac joj je bio oficir talijanske vojske pa se na početku 2. svjetskog rata, tada šestogodišnja Giuliana, sklonila u Italiju. U rodni se Zadar vratila tek 20-ak godina poslije kao turist. Upoznala je budućeg supruga, rodila kćer i sina i odlučila da više ne napušta rodni Zadar. Giuliana je jedan od posljednjih zadarskih izdanaka talijanskih obitelji koje su nekoć živjele u gradu. Ipak, talijanski se opet čuje. Zajednica Talijana i udruga Dante Alighieri okupljaju Talijane, ali i sve Zadrane kojima su talijanski jezik i kultura u srcu.
Montažerka: Irena Korpes
Urednik emisije: Mario Beganović
Realizatorica: Martina Miljković
Producentica emisije: Slavica Flanak

Snimatelj: Damir Bednjanec

Fotografije

Manjinski mozaik: Pozdrav iz ZadraManjinski mozaik: Pozdrav iz ZadraManjinski mozaik: Pozdrav iz ZadraManjinski mozaik: Pozdrav iz ZadraManjinski mozaik: Pozdrav iz ZadraManjinski mozaik: Pozdrav iz ZadraManjinski mozaik: Pozdrav iz ZadraManjinski mozaik: Pozdrav iz Zadra

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.