SEZONA: 1

EPIZODA: 97

SADRžAJ

Poslovna se klima ogleda prije svega u pristupu provođenja zakona i pravilnika, dakle u kažnjavanju poduzetnika. S obzirom na to da se proračun baš i ne puni kaznama, ovotjedni Informer provjerava koja je svrha takvog ponašanja.
Poreznim izmjenama država nastoji smanjiti teret poduzetnicima. No, kada to i učini zakomplicira im život dodatnom birokracijom. Upravo se to dogodilo odlukom da poduzetnici s manje od 3 milijuna kuna prihoda mogu prihode obračunavati prema stvarno naplaćenim računima. Dio su troška i plaće, a poduzetnici često ističu kako bi voljeli da država sreže trošak bruto plaće - ne neto, ono što radnici dobiju na ruke. No, malo koji zaposlenik razumije da je njegova puna plaća upravo bruto iznos, poslodavci samo u njihovo ime uplaćuju doprinose. Informer donosi priču o tome zašto je važno znati razliku između jednog i drugog iznosa.
Razlika između visine plaća u javnom i privatnom sektoru navodi na zaključak da je većina plaća previsoka u odnosu na razinu BDP-a, ali i u odnosu na usporedive zemlje, posebno one dinamičnije i donedavno zaostalije, a istraživanje Europskog sindikalnog instituta pokazuje da to baš i nije tako.
Već je nekoliko godina u modi kupovati rabljenu odjeću. No, suprotno očekivanju, to se ne događa zbog cijene. U takvim se trgovinama sve češće traže kvalitetni, unikatni komadi, a pomalo se širi još jedan trend - iznajmljivanje dizajnerske odjeće.

Fotografije

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dobro je znati (2011)

    image
    Pogledajte zanimljive i inspirativne priče naših sugrađana... U prvoj emisiji magazina "Dobro je znati" pogledajte priču o zagrebačkim studentima - informatičkim...
  • Inbox

    image
    Magazin BHT 1 o zanimljivim i aktuelnim temama, vijesti iz muzike, filma, estrade, mode, aktuelni trendovi, društvene mreže, zanimljive priče iz cijele Bosne i...
  • À l'Affiche

    image
  • vox nachrichten

    image
    Die Welt im Überblick! Die "vox nachrichten" beleuchten die wichtigsten Themen des Tages, liefern Hintergründe und ordnen das Geschehen ausführlich ein....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.