SADRžAJ

Emisija čije su teme uzburkale javnost i omogućile mnogim našim sugrađanima bolji i dostojanstveniji život - „Exploziv gledajte i dalje radnim danima na programu Prve televizije. U osmoj sezoni, videćemo nove priče ali i druge novitete.
U ovoj sezoni vas očekuju neverovatne reportaže iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunije, Crne Gore i naravno Srbije.„Nećemo vam reći da očekujete neočekivano. Reći ćemo da očekujete upravo ono na šta smo vas navikli svih ovih godina. I dalje smo uporni u želji da saznamo i otkrijemo istinu. I dalje su vaše priče naš posao. Ovog leta nismo sedeli besposleni. Obišli smo Evropu u traganju za odgovorima na pitanja zašto smo bombardovani osiromašenim uranijumom i postoji li veza između bombardovanja i epidemije malignih bolesti. Da bismo dobili odgovore, posetili smo bazu Bondstil na Kosovou, bili smo u središtu Nato u Briselu, u Italiji smo razgovarali sa obolelim vojnicima italijanskog kontigenta Kfor-a. U Hrvatskoj smo pokušali da saznamo zašto se prekopavaju srpski grobovi. Na Hilandaru smo proveravali zašto kasni obnova manastira., kaže jedan od urednika „Exploziva Dejan Vučenović.
U kratkoj dokumentarnoj formi prikazujemo četiri tematski različite, lične priče koje obrađuju po jedan izuzetan događaj u životu glavnih aktera, bez obzira da li je bizaran, srećan, potresan, zagonetan, problematičan...
Priče su ispričane iz ličnog ugla, a glavni akteri su najčešće ljudi koji žive pored nas, u našem susedstvu. Spoznaja da se neki događaji odigravaju u našem komšiluku, ponekad će nam proširiti vidike, dati nam krila, dok će nas ponekad šokirati i uplašiti navodeći da se zapitamo da li je tačno da se "takve stvari" dešavaju samo nekom drugom.Novinari "Exploziva" svakodnevno su u potrazi za aktuelnim i intrigantnim temama, ljudima sa neobičnim sudbinama, društvenim problemima koji more običnog čoveka. Osim autentičnih i eksplozivnih tema, u prvom planu su dinamični, brzi kadrovi, puni efekata i pokreta. "Exploziv" je pričama koje nas dodiruju odjeknuo u javnosti i postavio nove standarde dokumentarnog žanra.

Fotografije

ExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExplozivExploziv

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zlatne ruke

    image
    Stara izreka kaže "što mu oči vide, to ruke naprave". Veštine koje ćete imati priliku da vidite u serijalu "Zlatne Ruke" na najbolji način opisuju mentalitet i...
  • Medicus

    image
  • Putnici

    image
    Putujte s nama uz emisiju "Putnici" na kanalu Al Jazeera Balkans.
  • Fuori orario. Cose (mai) viste (1988)

    image
    An Italian tv program broadcasting films and rarities from all over the world.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.