SEZONA: 1

EPIZODA: 5 - Buđak

SADRŽAJ

Epizoda se zove po dijelu Borova naselja na jugozapadu, koji je ključan za komunikaciju prema Vinkovcima. Mala grupa ljudi branila je ovaj iznimno važan položaj i to do pada grada. Glavni junak na Buđaku bio je Zdenko Horvat kojemu su četnici danima mučili i na kraju ubili brata na samo pedeset metara od njegova položaja. Uništio je 10 tenkova i 1 transporter te gotovo sam zaustavio veliki proboj četnika u Vukovar preko Bobotskog kanala. Na Budžaku su djelovali i Bikovi. Bikovi su imali četiri haubice 155 mm, od toga jednu neispravnu i 400 granata, od kojih je samo pola imalo bojevo punjenje. Osim toga sve što su imali bili su minobacači 82 i 120 mm. Neprijatelju ni danas nije jasno kako im je tako malo granata nanijelo tolike gubitke. Bikove je vodio Zvonko Milas. U ovoj epizodi vidjet ćete i Marka Cvitkovića, Milana Žanka, Branka Čulića i dr.
Direktor produkcije: Dominik Galić

Fotografije

Heroji VukovaraHeroji VukovaraHeroji VukovaraHeroji VukovaraHeroji VukovaraHeroji VukovaraHeroji VukovaraHeroji VukovaraHeroji VukovaraHeroji Vukovara

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.