SEZONA: 1

EPIZODA: 54

SADRžAJ

Bradavice su nešto s čime se mnogi u životu susreću. Uporne bradavice osim što su smetnje, mogu biti i bolne. Virusne bradavice mogu biti bilo gdje na tijelu, a najčešće su na rukama i vratu. Kako se liječe, gledatelji imaju priliku doznati u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'.
Medicinski potpomognuta oplodnja skup je metoda i postupaka kojima se liječi neplodnost. Novinari 'Zdravlja na kvadrat' istražili su koje se sve metode u Hrvatskoj primjenjuju i zašto naši sugovornici smatraju da u te postupke treba ulagati.
Svijest o kroničnim bolestima bubrega kod nas je još slaba, a oboljelih je 10 do 15 posto u populaciji. Bolesnici u terminalnoj fazi završavaju na dijalizi ili transplantaciji, dvjema najvećim uspjesima medicine u smislu da nijedna druga grana ne produžuje život kao one. U 'Zdravlju na kvadrat' gledatelji mogu doznati od kakve vam pomoći može biti polica dopunskog zdravstvenog osiguranja u liječenju bolesti bubrega.
Bol u zglobovima, povišena temperatura, osjećaj slabosti, osipi po koži, gubitak težine, umor, osjećaj slabosti mišića - sve ovo mogu biti simptomi neke od autoimunih bolesti. Ne zna se što ih uzrokuje, ali zna se da je često okidač - stres. Ima li pomoći? Odgovore donosi ovotjedno izdanje 'Zdravlja na kvadrat'.
Inhaliranje pomaže u liječenju i smanjenju simptoma čitavog niza respiratornih bolesti - kod astme, bronhitisa, alergija. To je metoda kojom se uspijeva doći i do najdubljih dijelova dišnog puta i na takav način olakšava zdravstveno stanje oboljeloga. U 'Zdravlju na kvadrat' pogledajte kako se pravilno inhalira.
Prilikom odluke o nabavci kućnog ljubimca treba biti svjestan koliku brigu zahtijeva odabrana životinja te koje su njezine potrebe. Osim dragosti i ljubavi koje kućni ljubimac pruža, postoji i onaj, ne tako lijepi dio. Naime, kućni ljubimci nenamjerno nas mogu zaraziti ne toliko bezopasnim bolestima. Kojim? 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču.
Ekipa emisije posjetila je nutricionisticu Dariju Vranešić Bender i razgovarala o problemu koji muči sve više ljudi - nepodnošenju mliječnog šećera. U rubrici 'Vi pitate' emisija 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o intoleranciji na laktozu.

Fotografije

Zdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadrat

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.