poster

Maher za putovanja: 48 sati u Dubaiju

Travel Man: 48 Hours in... (2015)

dokumentarni, putovanja | Ujedinjeno Kraljevstvo

Ocjena korisnika: 9/10

SEZONA: 2

EPIZODA: 7

SADRŽAJ

Richard Ayoade gura pojam "kratki odmor" do krajnjih granica odlaskom u Ujedinjene Arapske Emirate i petrokemijsko središte Dubai. U toj pljusci skromnom životu pridružuje mu se glumac i komičar Johnny Vegas.
Richard se odlučuje počastiti odlaskom u Hotel Atlantis na jednom od najvećih umjetnih otoka - Palmi. Johnnyjev apartman ima prozore od stropa do poda i gleda na golemi hotelski akvarij. Richard se, pak, mora zadovoljiti apartmanom Grand Atlantis s pet balkona u kojem jedna noć stoji samo 80.000 kuna.
Luksuzni odmor nastavlja se obilaskom grada u hidroavionu te najskupljim sladoledom na svijetu koji je posut mrvicama čistog zlata.
Turisti hrle u Dubai radi kupnje pa Richard vodi Johnnyja u najveći trgovački centar na svijetu Dubai Mall. Njih bi dvojica mogli ondje provesti cijeli vikend, no nakon sendviča od deve i kapučina s devinim mlijekom, vrijeme je da pođu dalje.
Dubai je oborio 149 svjetskih rekorda, a najviša zgrada na svijetu Burj Khalifa diči se s čak osam njih. Čak je dolazak do vidikovca na 124. katu izazov za naše putnike koji pate od vrtoglavice, a od pogleda se Johnnyju magli pred očima.
Richard je, pak, prestrašen kad par ode u pustinju i Johnny sjedne za upravljač autića dok se njegov domaćin vozi na suvozačevu mjestu.
Odabrala: Mira Vočinkić

Fotografije

Maher za putovanja: 48 sati u DubaijuMaher za putovanja: 48 sati u DubaijuMaher za putovanja: 48 sati u DubaijuMaher za putovanja: 48 sati u DubaijuMaher za putovanja: 48 sati u DubaijuMaher za putovanja: 48 sati u DubaijuMaher za putovanja: 48 sati u DubaijuMaher za putovanja: 48 sati u DubaijuMaher za putovanja: 48 sati u DubaijuMaher za putovanja: 48 sati u DubaijuMaher za putovanja: 48 sati u DubaijuMaher za putovanja: 48 sati u DubaijuMaher za putovanja: 48 sati u DubaijuMaher za putovanja: 48 sati u Dubaiju
PREPORUKE
 • Isušivanje oceana (2018)

  Danas
  image
  "Otkrivamo skrivene tajne i izgubljene svjetove, koristeći se novim tehnikama, fotografijama i uvidima vrhunskih pomorskih arheologa. Serija otkriva nove...
 • Istrage zrakoplovnih nesreća (2003)

  Danas
  image
  Zrakoplovi se smatraju jednim od najsigurnijih vrsta prijevoza. Nesreće su rijetke, no ljudska pogreška i mehanički kvarovi obilježili su avijatičku povijest...
 • Riječna čudovišta (2009)

  Danas
  image
  Istražitelj, biolog i ekstremni ribolovac Jeremy Wade i serija "Riječna čudovišta" svoju će mrežu baciti šire nego ikad kako bi istražio mitove i legende o...
 • Sekunde do katastrofe (2004)

  Danas
  image
  Accounts of famous technological disasters and their subsequent investigations.
TOP LISTE

Prijavi se