SEZONA: 2

EPIZODA: 6

SADRŽAJ

Richard Ayoade i Jo Brand odlaze na brz, smiješan i iznimno praktičan obilazak Venecije u 48 sati. U samo dva dana njih će dvoje naučiti voziti gondolu, vidjet će najpoznatije gradske znamenitosti, isprobati interaktivni obilazak, kušati venecijansku verziju španjolskih zalogajčića tapasa te istražiti svijet maski.
U gradu nevjerojatnih hotela nijedan nije impresivniji od Hotela Danieli, u kojem su odsjedali lord Byron, Charles Dickens i Indiana Jones.
Našim modernim putnicima nije dovoljno da ih voze u gondoli, moraju aktivno sudjelovati. Stoga Richard i Jo odlaze na tečaj u gradsku gondolijersku školu.
Maher za putovanja na odmoru uvijek želi okusiti autentičnu kuhinju, osobito ako ne mora gubiti mnogo vremena na to. U Veneciji su mu na raspolaganju cicchetti, zalogajčići koji se tradicionalno jedu s nogu.
Turisti često čuju da će najbolje istražiti Veneciju ako se izgube. Taj je pristup Richardu previše neodređen pa on i Jo iskušavaju Whai Whai, knjigu koja, kad se upotrebljava s kartom i mobilnim telefonom, omogućuje čitateljima da krenu u lov na blago po gradu - samo što nema nikakvog blaga.
Sutradan Richard i Jo ustaju rano kako bi imali najbolji pogled na Trg svetog Marka - bez gužvi. Tako dobivaju priliku iskusiti i malen primjer slavnih venecijanskih poplava dok im se voda pjenuša oko stopala.
Potraga za suvenirima omogućit će im da saznaju više o venecijanskoj tradiciji izrade maski kod jednog od najboljih izrađivača u gradu. To je i prilika da Richard pokaže Jo kako je Casanova osvajao žene.
Odabrala: Mira Vočinkić

Fotografije

Maher za putovanja: 48 sati u VenecijiMaher za putovanja: 48 sati u VenecijiMaher za putovanja: 48 sati u VenecijiMaher za putovanja: 48 sati u VenecijiMaher za putovanja: 48 sati u VenecijiMaher za putovanja: 48 sati u VenecijiMaher za putovanja: 48 sati u VenecijiMaher za putovanja: 48 sati u VenecijiMaher za putovanja: 48 sati u VenecijiMaher za putovanja: 48 sati u VenecijiMaher za putovanja: 48 sati u VenecijiMaher za putovanja: 48 sati u VenecijiMaher za putovanja: 48 sati u VenecijiMaher za putovanja: 48 sati u Veneciji

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Zoom In (2008)

  utorak
  image
  Kratka emisija tijekom koje će gledatelji otkriti kako zaista izgleda snimanje najvećih hollywoodskih hitova.
 • Životinjski instinkt Chrisa Humfreyja (2016)

  utorak
  image
  Chris Humfrey uvodi nas u svoj ludi svijet u kojem živi s krznatim, pernatim i zubatim cimerima - a nećete vjerovati gdje se sve skrivaju neki od njih....
 • Trgovci automobilima (2003)

  danas
  image
  Pridružite se iskusnom trgovcu automobilima Mikeu Breweru i vrhunskom mehaničaru Eddu Chini dok prolaze kroz automobilske avanture. Glavni zadatak serije Trgovci...
 • A kako to oni rade? (2006)

  danas
  image
  Zanimljiva serija o inženjeringu, znanstvenim čudima i ljudima koji imaju sposobnost rješavanja problema. Nakon gledanja ove serije obične predmete počet ćete...
TOP LISTE

Prijavi se