SEZONA: 2

EPIZODA: 6

SADRŽAJ

Richard Ayoade i Jo Brand odlaze na brz, smiješan i iznimno praktičan obilazak Venecije u 48 sati. U samo dva dana njih će dvoje naučiti voziti gondolu, vidjet će najpoznatije gradske znamenitosti, isprobati interaktivni obilazak, kušati venecijansku verziju španjolskih zalogajčića tapasa te istražiti svijet maski.
U gradu nevjerojatnih hotela nijedan nije impresivniji od Hotela Danieli, u kojem su odsjedali lord Byron, Charles Dickens i Indiana Jones.
Našim modernim putnicima nije dovoljno da ih voze u gondoli, moraju aktivno sudjelovati. Stoga Richard i Jo odlaze na tečaj u gradsku gondolijersku školu.
Maher za putovanja na odmoru uvijek želi okusiti autentičnu kuhinju, osobito ako ne mora gubiti mnogo vremena na to. U Veneciji su mu na raspolaganju cicchetti, zalogajčići koji se tradicionalno jedu s nogu.
Turisti često čuju da će najbolje istražiti Veneciju ako se izgube. Taj je pristup Richardu previše neodređen pa on i Jo iskušavaju Whai Whai, knjigu koja, kad se upotrebljava s kartom i mobilnim telefonom, omogućuje čitateljima da krenu u lov na blago po gradu - samo što nema nikakvog blaga.
Sutradan Richard i Jo ustaju rano kako bi imali najbolji pogled na Trg svetog Marka - bez gužvi. Tako dobivaju priliku iskusiti i malen primjer slavnih venecijanskih poplava dok im se voda pjenuša oko stopala.
Potraga za suvenirima omogućit će im da saznaju više o venecijanskoj tradiciji izrade maski kod jednog od najboljih izrađivača u gradu. To je i prilika da Richard pokaže Jo kako je Casanova osvajao žene.
Odabrala: Mira Vočinkić

Fotografije

Maher za putovanja: 48 sati u BerlinuMaher za putovanja: 48 sati u BerlinuMaher za putovanja: 48 sati u BerlinuMaher za putovanja: 48 sati u BerlinuMaher za putovanja: 48 sati u BerlinuMaher za putovanja: 48 sati u BerlinuMaher za putovanja: 48 sati u BerlinuMaher za putovanja: 48 sati u BerlinuMaher za putovanja: 48 sati u BerlinuMaher za putovanja: 48 sati u BerlinuMaher za putovanja: 48 sati u BerlinuMaher za putovanja: 48 sati u BerlinuMaher za putovanja: 48 sati u BerlinuMaher za putovanja: 48 sati u Berlinu
PREPORUKE
 • Potraga za kućom (1999)

  Danas
  image
  Vidjet ćete koliko emotivno ljudi doživljavaju pronalazak i kupnju novog doma. U svakoj epizodi pratimo napredak tog procesa i razgledavamo kuće zajedno s...
 • 72 opasna mjesta za život (2016)

  Danas
  image
  Zemlja je prepuna opasnosti: gradove na tlu razaraju potresi, a odozgor ih napadaju uragani i tornada. No gdje su najopasnija mjesta i kakav je život na njima?...
 • Zločini koji su potresli Britaniju (2008)

  Danas
  image
  Emisija "Zločini koji su potresli Britaniju" otkriva nam najveće poznate skandale i prepričava priče o najvećim zločinima u povijesti iz perspektive onih koji su...
 • Drevni izvanzemaljci (2009)

  Danas
  image
  Dokumentarna serija koja uz pomoć povijesnih tekstova i arheoloških nalaza, pokušava dokazati tvrdnju da su vanzemaljci sudjelovali u razvitku drevnih civilizacija.
TOP LISTE

Prijavi se