SEZONA: 2

EPIZODA: 6 - Venice

SADRžAJ

Richard Ayoade i Jo Brand odlaze na brz, smiješan i iznimno praktičan obilazak Venecije u 48 sati. U samo dva dana njih će dvoje naučiti voziti gondolu, vidjet će najpoznatije gradske znamenitosti, isprobati interaktivni obilazak, kušati venecijansku verziju španjolskih zalogajčića tapasa te istražiti svijet maski.
U gradu nevjerojatnih hotela nijedan nije impresivniji od Hotela Danieli, u kojem su odsjedali lord Byron, Charles Dickens i Indiana Jones.
Našim modernim putnicima nije dovoljno da ih voze u gondoli, moraju aktivno sudjelovati. Stoga Richard i Jo odlaze na tečaj u gradsku gondolijersku školu.
Maher za putovanja na odmoru uvijek želi okusiti autentičnu kuhinju, osobito ako ne mora gubiti mnogo vremena na to. U Veneciji su mu na raspolaganju cicchetti, zalogajčići koji se tradicionalno jedu s nogu.
Turisti često čuju da će najbolje istražiti Veneciju ako se izgube. Taj je pristup Richardu previše neodređen pa on i Jo iskušavaju Whai Whai, knjigu koja, kad se upotrebljava s kartom i mobilnim telefonom, omogućuje čitateljima da krenu u lov na blago po gradu - samo što nema nikakvog blaga.
Sutradan Richard i Jo ustaju rano kako bi imali najbolji pogled na Trg svetog Marka - bez gužvi. Tako dobivaju priliku iskusiti i malen primjer slavnih venecijanskih poplava dok im se voda pjenuša oko stopala.
Potraga za suvenirima omogućit će im da saznaju više o venecijanskoj tradiciji izrade maski kod jednog od najboljih izrađivača u gradu. To je i prilika da Richard pokaže Jo kako je Casanova osvajao žene.
Odabrala: Mira Vočinkić

Fotografije

Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...Maher za putovanja: 48 sati u...

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Svemir (2021)

    image
    Dubine svemira. Drama nad dramama. Smjestite se u prvi red gledališta i uživajte u najvećoj predstavi u svemiru. Svake noći iznad glave nam se odvija drama epskih...
  • Neki bolji ljudi (2020)

    image
    „Neki bolji ljudi” porodična je serija čije glavne junake predstavljaju članovi porodice Urošević i Graovac. Tri generacije pod jednim krovom, u komšijskim...
  • Opasne snage (2020)

    image
    Captain Man ima novu ekipu pomoćnika superjunaka - Opasne snage. Captain Man i Schwoz otvaraju lažnu školu kako bi trenirali klince da obuzdaju i kontroliraju...
  • Državni posao (2012)

    image
    Kratki, duhoviti komentari i opaske na temu svakodnevnih okolnosti, društveno - političkih situacija, sporta, svijeta zabave, njihovih ličnih stavova o različitim...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.