SEZONA: 1

EPIZODA: 5

SADRžAJ

Peta priča o soli govori o njezinoj uporabi u svakodnevnom životu. Život je, kako smo i dosad isticali, nezamisliv bez soli. Ona se upotrebljava već od prapovijesti, ali prve zalihe hrane ili konzerviranje u europsku su kulturu uveli stari Grci. I u Hrvatskoj se sol u tu svrhu upotrebljavala već od antičkih vremena, ali Hrvati su svoj način soljenja ribe ponijeli i diljem svijeta, posebice u Ameriku, gdje i danas žive hrvatske ribarske kolonije.
Osim povijesnog pregleda soljenja namirnica u ovom dijelu serije upoznat ćemo suvremene načine soljenja ribe, sira, pršuta, ali i nutricionističko značenje soli, njezinu medicinsku svrhu i opasnosti za ljudsko zdravlje.

Scenarist:

Fotografije

Sol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol životaSol života

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.