SEZONA: 1

EPIZODA: 3

SADRžAJ

Suvremena znanost tvrdi kako je more krv Zemlje, a sol u moru ili njegova slanost jest ono što ga razlikuje od svih kontinentalnih voda. Uz more je stoga nastala jedna od najstarijih gospodarskih grana - solarstvo. Kako je nastala slanost mora i oceana i o iskorištavanju soli na jadranskoj obali te solanama, govori se u ovoj epizodi.
Osobito se ističe značenje soli kao izvora državnog proračuna jadranskih država, Mletačke i Dubrovačke Republike, i važnosti soli za razvoj ovih nekada vrlo snažnih država. O toj "igri" za vlastite interese i toj borbi za sol, posebno Mlečana na našoj obali, govori dr. Josip Kolanović.

Scenarist:

Fotografije

Sol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom moraSol života: S okusom mora

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.