SEZONA: 1

EPIZODA: 87

SADRžAJ

Ovo je serija o neraskidivoj vezi, predanosti, iskrenosti i ljubavi.
Cevdat (Halit Ergenç) i Azize (Bergüzar Korel) su supružnici koji imaju troje djece - sina Ali Kemala i kćeri Yildiz i Halil. Radnja serije počinje 1912. godine u turskom gradu Solunu, kojem prijeti napad Grka. Cevdat, predani ratnik, odlazi u obranu grada, a supruzi i djeci zapovjedi da se sklone na sigurno mjesto. No, već toga dana Azize prima vijest da je njezin voljeni Cevdat mrtav. Odlazi u Izmir, ali ni sedam godina kasnije ne pronalazi utjehu za smrt svoga supruga. Sin Ali kemal je postao problematičan mladić, Yildiz se želi bogato udati, a Halil je politički angažirana. Azize pada u tešku financijsku situaciju i jedini izlaz joj je da se uda za Tevfika, Cevdatovog najboljeg prijatelja koji je od djetinjstva zaljubljen u nju. No, Azize ne zna da je zapravo Tevfik izdao njezinog supruga, a ne zna ni da Cevdat zapravno nije umro…
Glavne uloge u seriji „Ranjena ljubav“ pripale su najslavnijem turskom paru Halitu Ergençu i Bergüzar Korel - glumcima koji, osim talentom, publiku osvajaju i svojim privatnim životom. Naime, Halit i Berguzar su se upoznali na setu „1001 noći“ prije 10 godina i ostavili svoje tadašnje partnere - ona dečka, a on suprugu. Fatalna ljubav para bila je top tema, ne samo u turskim medijima, nego i u svim zemljama gdje se serija prikazivala.
Par je nakon toga imao i kratku suradnju u seriji „Sulejman Veličanstveni“, a nakon toga nisu prihvaćali zajedničke projekte. Sve do „Ranjene ljubavi“ koja ih je oboje osvojila snažnim scenarijem.
Serija „Ranjena ljubav“ snima se u čak četiri grada - Istanbulu, Izmiru, Izmitu i Bodrumu. Kako je radnja serija smještena u vrijeme Prvog svjetskog rata, tako su scenografi bili primorani konstruirati ulice, tržnice, bolnicu, vojni dom i ostale eksterijere i interijere koji odaju duh tog vremena, a kostimografi su morali napraviti preko tisuću vojničkih odora i oko dvije tisuće ostalih kostima za potrebe glavnih glumaca, sporednih likova te statista.

Fotografije

Ranjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubavRanjena ljubav

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zovite babicu (2012)

    image
    Serija prati životpisne priče iz života primalja u istočnom dijelu Londona 50-ih godina, snimljena prema bestseleru - memoarima medicinske sestre Jennifer Worth.
  • Jutro će promijeniti sve (2018)

    image
    Glavni likovi su mladi ljudi, koji su prešli tridesetu, završili sa školovanjem, nisu oformili porodicu, nemaju stalne poslove i još uvek tragaju za sobom i...
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Rosamund Pilčer (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.