SADRžAJ

Karizmatski opusi braće Brkan, dvojice istinskih velikana suvremene hrvatske fotografije, temelj su tzv. zadarske škole fotografije. Zvonimir Brkan (1920. - 1979.), kao i njegov stariji brat Ante, gotovo je sva svoja danas antologijska djela stvorio u Zadru, u neposrednoj blizini obiteljskog doma. Iako mu djelo ima polazište u aktualnim poratnim fotografskim trendovima neorealizma i poetskog realizma, ono vrlo brzo postaje samosvojno, bez ijednog izrazitog uzora, ali isto tako i bez ijednog pravog sljedbenika. Kao izraziti, a u nas doista rijetki predstavnik magičnog realizma, prepoznat je i uvršten u relevantne povijesne prikaze i antologije europske fotografije XX. stoljeća.

Fotografije

Fotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir BrkanFotografija u Hrvatskoj: Zvonimir Brkan

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.