poster

Glazbeni specijal: Finski čelistički metal-bend Apocalyptica o 2 Cellos, Maestru Morriconeu ....

Glazbeni specijal (2009)

glazbeni | Hrvatska

SADRžAJ

Ante Batinović pripremio je ekskluzivni intervju s finskim metal-bendom Apocalyptica. Snimljen je u Zagrebu 2017. prilikom gostovanja kvarteta u Vatroslavu Lisinskom.
Apocalyptica najnovijom koncertnom turnejom obilježava dvadeset godina od izdavanja prvoga albuma znakovita naslova "Plays Metallica by Four Cellos".
Eicca Toppinen i Mikko Siren prisjećaju se kako su došli do imena za svoj čelistički metal-bend, kao i do naslova albuma. S obzirom da su jedni od najrelevantnijih sugovornika na temu isprepletanja klasike i rocka i svega oko toga, razgovor je usmjeren na njihove komentare "crossover" produkcije, povijesnog iskustva prvotne stroge odvojenosti i isključivosti klasičara i pop i rock glazbenika te osobito publike do prave sinergije u novije doba.
Eicca vrlo kritički govori o dometima spajanja rocka i klasike ističući pri tom da je puno toga u "crossoveru" urađeno bez strasti i stava. Apocalyptica ima upravo tu veliku strast i stav za klasiku i rock, posebice Metallicu, i to ističe kao glavnu vrijednost i dugotrajnost Apocalyptice.
Eicca i Mikko komentiraju i tretman glazbe u filmu kad je riječ o načinu na koji radi maestro Ennio Morricone. Imaju svoj stav o simbiozi Luciana Pavarottija i Erica Claptona i Bona, ali i o "simfonijskom projektu" Metallice.
Dakako, bilo je nemoguće izbjeći pitanje o 2Cellos, tim više što su Eicca i Mikko prije zagrebačkog nastupa u Lisinskom izjavili da su 2Cellos izvrsni svirači, ali za njihov ukus malo previše slatki.
Autori i voditelj: Ante Batinović

Fotografije

Glazbeni specijal: Finski čelistički metal-bend Apocalyptica o 2 Cellos, Maestru Morriconeu ....Glazbeni specijal: Finski čelistički metal-bend Apocalyptica o 2 Cellos, Maestru Morriconeu ....Glazbeni specijal: Finski čelistički metal-bend Apocalyptica o 2 Cellos, Maestru Morriconeu ....Glazbeni specijal: Finski čelistički metal-bend Apocalyptica o 2 Cellos, Maestru Morriconeu ....

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Muzički program SMS CHAT

    image
    Pošaljite nam SMS-om vaše želje, čestitke i pozdrave.
  • MTV Rewind

    image
    Step into the MTV Time Machine and travel back to check out what tracks were stealing our hearts and ruling the charts!
  • Standard

    image
    The rubric presents 5 of the newest videos from all Balkan countries. Every week are presented different videos.
  • Muzika

    image
    Sjajni zvuci dobre glazbe, stižu kroz najbolje pjesme i spotove koje smo odabrali za naše gledatelje.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.