poster

Glazbeni specijal: Finski čelistički metal-bend Apocalyptica o 2 Cellos, Maestru Morriconeu ....

Glazbeni specijal (2009)

glazbeni | Hrvatska

SADRŽAJ

Ante Batinović pripremio je ekskluzivni intervju s finskim metal-bendom Apocalyptica. Snimljen je u Zagrebu 2017. prilikom gostovanja kvarteta u Vatroslavu Lisinskom.
Apocalyptica najnovijom koncertnom turnejom obilježava dvadeset godina od izdavanja prvoga albuma znakovita naslova "Plays Metallica by Four Cellos".
Eicca Toppinen i Mikko Siren prisjećaju se kako su došli do imena za svoj čelistički metal-bend, kao i do naslova albuma. S obzirom da su jedni od najrelevantnijih sugovornika na temu isprepletanja klasike i rocka i svega oko toga, razgovor je usmjeren na njihove komentare "crossover" produkcije, povijesnog iskustva prvotne stroge odvojenosti i isključivosti klasičara i pop i rock glazbenika te osobito publike do prave sinergije u novije doba.
Eicca vrlo kritički govori o dometima spajanja rocka i klasike ističući pri tom da je puno toga u "crossoveru" urađeno bez strasti i stava. Apocalyptica ima upravo tu veliku strast i stav za klasiku i rock, posebice Metallicu, i to ističe kao glavnu vrijednost i dugotrajnost Apocalyptice.
Eicca i Mikko komentiraju i tretman glazbe u filmu kad je riječ o načinu na koji radi maestro Ennio Morricone. Imaju svoj stav o simbiozi Luciana Pavarottija i Erica Claptona i Bona, ali i o "simfonijskom projektu" Metallice.
Dakako, bilo je nemoguće izbjeći pitanje o 2Cellos, tim više što su Eicca i Mikko prije zagrebačkog nastupa u Lisinskom izjavili da su 2Cellos izvrsni svirači, ali za njihov ukus malo previše slatki.
Autori i voditelj: Ante Batinović

Fotografije

Glazbeni specijal: Finski čelistički metal-bend Apocalyptica o 2 Cellos, Maestru Morriconeu ....Glazbeni specijal: Finski čelistički metal-bend Apocalyptica o 2 Cellos, Maestru Morriconeu ....Glazbeni specijal: Finski čelistički metal-bend Apocalyptica o 2 Cellos, Maestru Morriconeu ....Glazbeni specijal: Finski čelistički metal-bend Apocalyptica o 2 Cellos, Maestru Morriconeu ....

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Nicky, Ricky, Dicky i Dawn (2014)

  danas
  image
  Nicky, Ricky, Dicky i Dawn Harper su braća i sestra. Ništa neobično, ako ne znamo da svi imaju 11 godina - riječ je o četvorkama! Dawn kao jedina djevojčica među...
 • Instant Mama (2013)

  danas
  image
  Mlada djevojka Stephanie zamijeni izlaske i zabavu ulogom maćehe nakon udaje za starijeg čovjeka s troje djece.
 • Nemoj da zvocaš (2016)

  danas
  image
  Ovaj sitkom prikazuje zajednički život tri para: Mladi – Boki Žutić i Nina Pešić, koji tek započinje život pod istim krovom nakon što je on ostao bez posla i...
 • Stuck in the Middle (2016)

  danas
  image
  Radnja serije je smještena u Massachusetts u izmišljeni grad Marshport i prati avanture obitelji Diaz. Najveći naglasak je na srednje od sedmero djece, Harley...
TOP LISTE

Prijavi se