SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - MAJA

SADRŽAJ

Živimo u vremenu u kojem nerijetko ne znamo ili ne razumijemo što zapravo jedemo. Zbog ekonomskih razloga namirnice do nas dolaze iz najudaljenijih dijelova svijeta i one ne mogu ostati svježe nakon dugotrajnog transporta. Zašto onda ne bismo probali sami uzgojiti dio namirnica koje jedemo, bez pomoći kemikalija? U Hrvatskoj se, vjerovali il ne, samo 3% stanovništva bavi poljoprivredom. U Kini se npr. poljoprivredom bavi 60% stanovništva. Hrvatska ima preko dva milijuna hektara obradivih površina. Kada bismo iskoristili taj potencijal, smislenim uzgojem izbjegli bismo potrebu za uvozom većine namirnica. Ova serija će, u vrlo maloj ali značajnoj mjeri, povećati količinu obradive površine za uzgoj jestivog bilja.
U 12 tridesetominutnih epizoda obrađujemo razne tehnike vrtlarenja na balkonima, terasama i krovovima stanova u urbanim sredinama. Voditeljica serije Andreja Čoh, koja se dugi niz godina bavi vrtlarenjem i piše na tu temu za novine te vodi blog i radionice, gledatelje će povesti na istraživanje mogućnosti uzgoja i sadnje u ograničenim prostorima gradske sredine.
U svakoj od epizoda sudjeluje jedno ili dvoje protagonista koji žele svoj prostor i život obogatiti sadnjom vlastitog jestivog bilja. Neki su iskusni vrtlari, neki tek početnici. U jednoj epizodi gradimo vrtove s djecom u dječjem vrtiću Malešnica. Ono što je svima zajedničko jest jaka motivacija za prljanjem ruku i gradnjom ljepšeg svijeta. Ovo je serija o urbanim vrtlarima i velikim malim vrtovima.
"Ne postoje dva jednaka vrta niti dva jednaka dana u jednom vrtu." Hugh Johnson
Maja je sociologinja koja želi unaprijediti svoje pokušaje sadnje vrta na balkonu pa zove Andreju da joj pomogne jer očito nešto ne radi kako treba. Kroz niz jednostavnih i funkcionalnih rješenja Maja će dobiti odgovore na svoja pitanja i daljnju motivaciju za urbanim vrtlarenjem.
Direktor fotografije: Dario Hacek

Fotografije

Gradionica vrtova: MajaGradionica vrtova: MajaGradionica vrtova: MajaGradionica vrtova: MajaGradionica vrtova: MajaGradionica vrtova: MajaGradionica vrtova: MajaGradionica vrtova: MajaGradionica vrtova: MajaGradionica vrtova: Maja

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Life Below Zero (2013)

  danas
  image
  The everyday struggles of living in the secluded state of Alaska where one wrong decision could cost you your life.
 • Australski lovci na zlato (2016)

  danas
  image
  U legendarnom Goldfieldsu u zapadnoj Australiji, tri ekipe okorjelih tragača za zlatom riskiraju svoju budućnost u potrazi za najvećom nagradom. U seriji...
 • Operacija Boli! (2012)

  danas
  image
  Dr. Chris i dr. Xand prave frapee kako bi pokazali nevjerojatnu barijeru koja čuva vaš mozak. Potom snimaju glazbeni spot, a dr. Ronx odlazi na zadatak s...
 • Svakodnevni gurmanluci sa Džastin Skofild (2011)

  danas
  image
  A weekday cooking show, hosted by Justine Schofield. She gives tips and insights to viewers, to help make cooking enjoyable for everyone.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.