SEZONA: 1

EPIZODA: 3

SADRžAJ

Ivan Mažuranić nalazi se u školskoj lektiri zbog djela "Smrt Smail-age Čengića", ali i u vašem novčaniku na 100 kuna. Ali jeste li znali da se ovaj književni klasik nalazi u našem svakodnevnom životu kroz riječi koje je skovao (sladoled, nosorog...) te kroz reforme koje je unio u naše škole. Obavezno školstvo, zabrana tjelesnog kažnjavanja te tjelesni odgoj njegova su zasluga. A upravo zbog njegova utjecaja svoju književnu karijeru započela je i Joana Kornelija Emilija Henrijeta iliti Ivana Brlić Mažuranić koja je 4 puta nominirana za Nobelovu nagradu za književnost. O životima prvog bana pučanina i njegove slavne unuke govori treća epizoda "Hrvatskih velikana".

Fotografije

Hrvatski velikani: Ivan i Ivana MažuranićHrvatski velikani: Ivan i Ivana MažuranićHrvatski velikani: Ivan i Ivana MažuranićHrvatski velikani: Ivan i Ivana MažuranićHrvatski velikani: Ivan i Ivana MažuranićHrvatski velikani: Ivan i Ivana MažuranićHrvatski velikani: Ivan i Ivana MažuranićHrvatski velikani: Ivan i Ivana Mažuranić

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.