SADRžAJ

Otok Mljet ili "zeleni otok" smješten je na jugu Hrvatske. Sjeverozapadni dio otoka nosi status Nacionalnog parka od 1960. godine. Okružena borovom šumom i bujnom vegetacijom, kao jedinstveni geološki i oceanografski fenomen u kršu je i sustav slanih jezera - Veliko i Malo jezero. Osim prirodnih fenomena, tu je i izuzetna kulturno-povijesna baština koja seže od vremena ilirskih plemena, Rimskog Carstva i Dubrovačke Republike.
U blizini otočića Svete Marije u Velikom jezeru nalazi se endemska vrsta busenastog koraljnog grebena Cladocora caespitosa, koja je s površinom od 650 m2 najveći poznati koraljni greben u Sredozemlju.
Naratorica: Paula Jusić
Montaža: Đelo Jr. Jusić
Snimatelj: Đelo Jr. Jusić
Produkcija: Adria-ton za HRT
Skladatelj: Đelo Jr. Jusić

Scenarist:
Producent: Paula Jusić

Fotografije

Bajkovita Hrvatska: Nacionalni park Mljet - otočić i samostan sv. MarijeBajkovita Hrvatska: Nacionalni park Mljet - otočić i samostan sv. MarijeBajkovita Hrvatska: Nacionalni park Mljet - otočić i samostan sv. MarijeBajkovita Hrvatska: Nacionalni park Mljet - otočić i samostan sv. MarijeBajkovita Hrvatska: Nacionalni park Mljet - otočić i samostan sv. MarijeBajkovita Hrvatska: Nacionalni park Mljet - otočić i samostan sv. MarijeBajkovita Hrvatska: Nacionalni park Mljet - otočić i samostan sv. Marije

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.