SEZONA: 2

EPIZODA: 4 - Cilento und Basilikata

SADRžAJ

Maratea se nalazi na Tirenskom moru u zaljevu Policastra. Iznad tog mjestašca na brdu San Biagio raste golem kip Isusa. Maria-Francesca i njezin brat Andrea Bartolomeo ovdje su odrasli i vratili su se poslije studija. U Maratei su nedavno otvorili dućan sa svježom tjesteninom, koju pripremaju po receptima svoje bake. U nacionalnom parku Pollinu Domenico Cerbino brine se za stare sorte voća i povrća, primjerice za crvene patlidžane koji se tu opet sade. Na zapadu Basilikate nalazi se Cilento. Na Piani del Sele šaptač bivolima Antonio Palmieri ugađa svojim životinjama. Prvo ih muze, a kad žele, dobivaju masaže i slušaju klasičnu glazbu. Mozzarella tih sretnih bivola vrijedi kao delikatesa. Na krševitoj ravnici Murgie nalazi se grad Matera, s jedinstvenim kućama u stijeni. Južnotalijanski Sassi di Matera sastoje se od pećina, zdenaca i vještog sustava navodnjavanja iz brončanog doba. UNESCO je to 1993. proglasio svjetskom kulturnom baštinom i Matera će 2019. biti europska kulturna prijestolnica. Arhitekt Biagio Lafratta poziva nas na razgled, a glazbenik Rino Locantore otkriva tajne cupa cupe. Taj neobični instrument nekoć su najviše svirali prosjaci.

Fotografije

Italijo, ljubavi mojaItalijo, ljubavi mojaItalijo, ljubavi mojaItalijo, ljubavi mojaItalijo, ljubavi mojaItalijo, ljubavi mojaItalijo, ljubavi mojaItalijo, ljubavi moja

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.