SEZONA: 2

EPIZODA: 2 - Umbrien

SADRžAJ

Isabella Dalla Ragione ispunila je svoj san u Citta di Castello. Ona se naziva arheologinjom voća i svojevrsni je Indiana Jones botanike. U njezinu vrtu izgubljenih stabala raste četiri stotine različitih voćki. Ona je otkrila čudesne šljive koje teže po pola kilograma te je spasila pijane kruške, krvave breskve i Isusove jabuke. Srednjovjekovni grad Assisi posve je u znaku svetoga Franje. Još se i danas obnavljaju freske u bazilici koje su 1997. stradale u snažnom potresu. Sergio Fusetti, glavni restaurator, otvara inače nedostupni arhiv. Kratki izlet na rafting vodi u divlju prirodu Valnerine. U Perugiji živi Maddalena Forenza. Ona izrađuje mozaičke prozore posebnom tehnikom, koju je još 1859. stvorio njezin predak. Jednako je tako spektakularan radni prostor njezine prijateljice Marte Cucchije. Ona tka na starinskim tkalačkim stanovima prema starim predlošcima nekadašnje crkve. I ribari na Trazimenskom jezeru vrsta su koja izumire. Auelio Cocchini se stara za održanje ekoloških metoda ribolova, kako bi se i ubuduće još moglo loviti. A u gradiću Gubbiju srednji vijek još je živ.

Fotografije

Italijo, ljubavi mojaItalijo, ljubavi mojaItalijo, ljubavi mojaItalijo, ljubavi mojaItalijo, ljubavi mojaItalijo, ljubavi mojaItalijo, ljubavi mojaItalijo, ljubavi moja

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.