poster

Japan - svjetska kulturna baština: Svetišta i hramovi grada Nikkoa i dvorac Shuri

World Cultural Heritage Sites in Japan (2004)

dokumentarni | Japan

Ocjena korisnika: 8/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 3

SADRžAJ

U gradu Nikkou sjeverno od Tokija nalazi se više od stotinu vjerskih građevina koje se odlikuju spektakularnim rezbarijama, slikama te drugim arhitektonskim elementima. To područje središte je bogoštovanja već više od 1200 godina.
Prefektura Okinawa bila je do 19. stoljeća Kraljevina Ryukyu, a njezin glavni grad bio je Shuri. Premda je velik dio dvorca Shurija uništen u Drugom svjetskom ratu, danas je obnovljen kao snažan podsjetnik na bogatu kulturnu tradiciju u kojoj se spajaju japanski i kineski utjecaji.
Produkcija: NHK International

Fotografije

Japan - svjetska kulturna baština: Svetišta i hramovi grada Nikkoa i dvorac ShuriJapan - svjetska kulturna baština: Svetišta i hramovi grada Nikkoa i dvorac ShuriJapan - svjetska kulturna baština: Svetišta i hramovi grada Nikkoa i dvorac ShuriJapan - svjetska kulturna baština: Svetišta i hramovi grada Nikkoa i dvorac ShuriJapan - svjetska kulturna baština: Svetišta i hramovi grada Nikkoa i dvorac ShuriJapan - svjetska kulturna baština: Svetišta i hramovi grada Nikkoa i dvorac Shuri

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.