SEZONA: 6

EPIZODA: 5 - Sounding

SADRžAJ

Nakon što se u prošloj epizodi Ava uplašila, Tim i Rachel razgovaraju s Albertom Fekusom kako bi osigurali da se drži priče. Ugledaju muškarca koji promatra njegovu kuću. Wynn Duffy postavio je čovjeka onamo da provjeri ima li policije, što bi upućivalo da je Ava doušnica. Šerifi pozivaju Fekusa na sastanak u motel gdje nadziru sobu. Wynn i Mikey dođu izvući istinu iz Fekusa koji tvrdi da je došao na sastanak s prostitutkom. Prijeteći mu štapom za stoku, Fekus kaže da je rekao istinu jer voli Avu, a Wynn mu vjeruje. Raylan zove Avu na još jedan sastanak oči u oči, ali ona je pod tolikim stresom da baci mobitel kroz prozor kamioneta. Ava ode u Nobles Hollow zamoliti Limehousea da joj pomogne pobjeći. U nedostatku gotovine, ponudi Errolu da će mu pokazati gdje se u gradu nalazi velik novac u zamjenu za automobil. Raylan angažira pozornika Boba Sweeneyja da je pronađe bez dizanja graje, a Bob makne Avu od Errola pomoću elektrošokera. Raylan pita Avu što ju je spopalo kad je odlučila pobjeći bez ikakva plana i ugroziti svoju budućnost i njegov slučaj. Raylan joj obeća da će je, kad sve završi, smjestiti u program zaštite svjedoka gdje će krenuti iznova i biti sretna. Ty se zabrine kad ne uspije kupnja zemljišta, a to je zato što je Boydova ekipa zaprijetila vlasnicima odluče li prodati. Avery je zabrinut da od Tya cure informacije te ga upozorava da začepi rupe zahtijevajući rezultat. Ty šalje Seana i Choo-Chooa k Calhounu kasnije te večeri, a nakon što Sean zastraši Calhouna pričom o dugotrajnom mučenju, Choo-Choo ga ubije jednim udarcem. Boyd skuje plan proširenja 40 godina starog rudarskog okna i tunela do trezora te za to angažira rudara Zachariaha Randolpha, Avina strica koji je u zavadi s Crowderovima jer ju je Bowman maltretirao. Nakon što završe prijetnje sačmaricom, Boyd plati 10 tisuća dolara Zachariji samo da sasluša o kakvu je poslu riječ te krenu probijati okno što dovodi do strašne eksplozije metana.
Ty i Sean zakopaju Calhounovo tijelo u šumi nesvjesni da je tog jutra počela sezona lova na medvjede. Ubrzo pronađu tijelo s lisnicom, Raylanovom posjetnicom, jasnim otiskom Choo-Choovih pesnica te otiscima nogu i tragovima guma. U međuvremenu Choo-Choo namami iz kuće jedinu svjedokinju, Calhounovu prostitutku Caprice, ali ona je tako draga prema njemu da se premišlja treba li je ubiti. Ty uzima dvojicu (Tiger Hawkove zaštitare iz trezora) i sastane se s njim u šumi gdje će ubiti oboje bude li trebalo, ali slijede ih Raylan i Tim te razotkriju Tyevu dvostruku igru. Međutim, Choo-Choo ostane odan te prvi izvuče pištolj pa započne pucnjava koja omogući Tyu da pobjegne ranjene noge, dok se Choo-Choo odveze i stigne do pružnog prijelaza. Zachariah posjeti Avu za koju je skrbio nakon smrti njezina oca u urušavanju rudnika. Natjera Boydovu ekipu da maknu oružje dok ulaze u okno kako iskra ne bi izazvala eksploziju. U jednom trenutku Boyd propadne kroz daske, ali Zachariah ga spasi. Međutim, kad Pig poslije opazi da su daske bile prepiljene, gurne ga u smrt. Boyd ostavi Earla da štiti Avu u njezinoj kući, a ona iz njega izvlači informacije o Boydovim poslovima. Kad se Boyd vrati, Limehouse ga izvijesti o Avinu ispadu dan prije. Raspravljaju tko je cinkao Gradyja Halea. Avery zamoli Katherine da bude iskrena o tome te joj predloži brak. Kaže da je napustio Kentucky jer se bojao da će ona njega cinkati, ali sada se s tim pomirio. Katherine i Wynn podrobno o tome razgovaraju, ali zaključe da svejedno moraju ubiti Averyja. Art pita o tome Rachel koja je radila na slučaju Hale kad je tek počela, ali ona ne zna tko je bio doušnik. Rachel sumnja da je Ava pokušala pobjeći, a Raylan ju je doveo natrag. Shvate da Rachel može tražiti odgovore kako bi zaštitila svoju karijeru ili odlučiti ne dizati graju u korist istrage.

Fotografije

PravednikPravednikPravednikPravednikPravednikPravednikPravednik

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.