SEZONA: 2

EPIZODA: 2

SADRŽAJ

Ove subote vrsna slastičarka Petra Jelenić odlazi u Makarsku saznati kako se priprema jedna od najpoznatijih delicija makarske gastronomske tradicije - torta makarana. Makarske domaćice rade je stotinama godina za najsvečanije prigode, a sada je torta i na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara.
Makarana je energetska bomba čija je tajna pripreme u tome da se svaka aroma osjeti ali da nijedna ne prevladava. To jako dobro zna Vedrana Puharić iz Makarske koja proučava i spravlja ovu tortu već godinama. Petri će pokazati kako se priprema na tradicionalan način, a Petra će napraviti svoju kombinaciju, više ljetnu varijantu, u kojoj će uspješno zadržati sve okuse i sočnost makarane.
Što je posebno oduševilo Petru kad je kušala najpoznatiju makarsku slasticu te koliko se Petrina ljetna varijanta svidjela Makaranki Vedrani, vidjet ćemo u drugoj epizodi gastronomsko-putopisne serije.
Izvršna producentica: Tamara Babun

Scenarist:
Producent: Maja Pek, Danijel Pek
Autor: Maja Pek
Voditelj: Petra Jelenić

Fotografije

Slatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: MakarskaSlatka kuharica: Makarska
PREPORUKE
 • Bella i Buldozi (2015)

  utorak
  image
  Follows a perky head cheerleader named Bella whose life in Texas takes an unexpected twist when she becomes the new quarterback for her school team, the Bulldogs.
 • Posljednja crta obrane (2011)

  utorak
  image
  Glavni junak ove serije klasični je patrijarh koji jedva preživljava u kući punoj žena. Dok se čudi dokle su suvremene žene dogurale, istodobno se pita što se...
 • Teorija velikog praska (2007)

  utorak
  image
  Leonard (Johnny Galecki) i Sheldon (Jim Parsons) mogu vam ispričati sve što vas zanima o kvantnoj fizici, no rješavanje najjednostavnijih stvari iz svakodnevnog...
 • Binny i duh (2013)

  utorak
  image
  A family moves to an Abandoned house where Binny meets a ghost named Melchior. Together they search for clues left in different places.
TOP LISTE

Prijavi se