SEZONA: 3

EPIZODA: 2

SADRžAJ

Kreatori zabavne britanske emisije 'Direktor svemira UK' odlučili su malo promijeniti pravila igre klasičnog stand-upa i dovesti komičare koji će se potpuno nepripremljeni morati uhvatiti u koštac s prilično bizarnim zadacima. Drugim riječima, pokrenuli su show u kojem će poznati britanski komičari biti predmet smijeha, i to ne u tolikoj mjeri zbog vlastite duhovitosti, nego zbog dosjetljivosti i sposobnosti snalaženja u prilično sumanutim izazovima.
Domaćin showa 'Direktor svemira UK' je poznati komičar Greg Davis, a u svakoj epizodi showa društvo mu rade poznati i manje poznati komičari te tu i tamo pokoji celebrity, koji dolaze u emisiju i izvršavaju poprilično neobične i kompleksne zadatke kojima će se vjerojatno osramotiti. Izazov se sastoji od pet zadataka a natjecatelji će dati sve od sebe kako bi pobijedili. Komičar koji pobijedi za nagradu će odnijeti kući posebno priznanje - trofej direktora svemira u obliku zlatne glave domaćina Grega Davisa. Ocjenjivanje natjecatelja povjereno je domaćinu Gregu Davisu, a uz njega je Alex Horne, njegov ponizni pomoćnik koji nema pravo glasa, ali zato natjecateljima pomaže u izvršavanju zadataka i bilježi rezultate. Usput, Alex Horne je i kreator i idejni začetnik showa.
Originalni 'Direktor svemira UK' s emitiranjem je krenuo 2015. godine, a od tada je snimljeno 13 sezona koje se sastoje od ukupno 118 epizoda. Zanimljivo, iako se emitira godinama, u Ujedinjenom Kraljevstvu show je postao iznimno popularan tijekom lockdowna. Osim onih očitih razloga, a to je da su ljudi više vremena provodili kod kuće pa su se u tim pandemijskim okolnostima zaželjeli i malo smijeha, jedan od razloga je i taj što su emisiju učinili interaktivnom i tako još zabavnijom za praćenje. Pokrenuli su 'Hometasking' (u prijevodu zadaci za doma) i izazvali gledatelje da počnu izvršavati zadatke koje će im oni zadati u emisiji, i to koristeći se samo stvarima koje imaju doma. Gledatelji su jasno morali snimati kako obavljaju pojedine zadatke i zatim snimku poslati producentima emisije, a oni su njihove snimke objavljivali na posebnom YouTube kanalu.

Producent: Alex Horne

Fotografije

AvalonAvalonAvalonAvalonAvalon

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.