EPIZODA: 1

SADRžAJ

Otkrivamo Hrvatsku serija je dokumentarnih emisija koje oslikavaju mala mjesta, koja gledatelji dosad možda nisu imali prilike upoznati. Priče o povijesti, običajima, životu i planovima pričat će stanovnici tih mjesta. Poseban naglasak stavljen je na osobne priče iseljenika, budući da se, iz manjih mjesta, oduvijek odlazilo u svijet trbuhom za kruhom. Njihove priče pokazat će koliko su domovinska i iseljena Hrvatska međusobno povezane i nedjeljive.
Otkrivamo Hrvatsku multimedijski je projekt, koji će se, uz HTV4, emitirati i na međunarodnome radijskom programu HRT - Glas Hrvatske, mrežnoj stranici Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr te putem multimedijske platforme HRTi.
1. emisija: TIJARICA
Tijarica je malo mjesto na rubu Cetinske krajine, na granici s BiH. Tijaričani su mahom odlazili u Njemačku, posebice u Berlin, u kojemu je 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća bilo čak 56 restorana čiji su vlasnici bili Tijaričani. Tada je u Tijarici živjelo tri i pol tisuće ljudi. Danas ih je tek tristotinjak.
Snimatelj: Zlatko Sokolović
Majstor rasvjete: Slaven Spinčić
Tonski snimatelj: Saša Anetić
Montažerka: Davorka Feller

Urednik: Željkica Lozo

Fotografije

Otkrivamo Hrvatsku: PučišćaOtkrivamo Hrvatsku: PučišćaOtkrivamo Hrvatsku: PučišćaOtkrivamo Hrvatsku: PučišćaOtkrivamo Hrvatsku: PučišćaOtkrivamo Hrvatsku: PučišćaOtkrivamo Hrvatsku: PučišćaOtkrivamo Hrvatsku: Pučišća

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Pakleni prijevoz (2018)

    image
    Vodimo vas u svijet tvrtki koje se bave prijevozom velikih vozila te vam predstavljamo goleme kamione za vuču i podizanje najvećih i najtežih strojeva na cestama....
  • Zapis o selu

    image
    Dokumentarna emisija.
  • Organic Panic (2014)

    image
    Organic Panic challenges what has become the conventional wisdom of a global movement that affects every area of our lives.
  • Kulturna baština Srbije

    image
    Koliko različitosti na ovoj našoj maloj planeti. Kad poredimo nacije i države, najčešće govorimo o ekonomskom bogatstvu, veličini teritorije, broju stanovnika....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.