SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Nestašni mačak Sylvester i simpatična ptičica Twetty uveselit će vas i vaše mališane.
Mačak Sylvester, kanarinac Tweety i buldog Hector ljubimci su simpatične bakice.Tweety je žuti, uvijek veselo raspoložen kanarinac, koji veselo cvrkuće u svom domu. Njegovu bezbrižnu svakodnevicu često uznemiri crno bijeli mačak Sylvester koji stalno pokušava uhvatiti i pojesti žutog ptića, no zahvaljujući lukavstvima i trikovima Tweetyja, mačku se nikad ne posreći. Nespretnom Sylvestru na put često stane i neustrašivi pas Hector koji brani malog ptića ili bakica koja pokušava uvesti red i mir među svojim ljubimcima.
Sve do danas napravljeno je više od sto crtića sa Sylvesterom i Tweetyjem kao glavnim zvijezdama. Za vrijeme zlatnog doba crtanih filmova u Americi, Sylvester se našao na listi 50 najboljih crtanih filmova zajedno s ptičicom Tweety. Vrlo brzo Tweety i Sylvester dobivaju društvo, buldoga Hectora i simpatičnu bakicu.
Žuti kanarinac nastao je davne 1942. godine, kreirao ga je je Bob Clampett, a prvi put se pojavio u crtiću „A Tale of Two Kitties, 21. studenog 1942. godine. Twettyjevo originalno ime zapravo je Sweetie, a "tweet" u engleskom jeziku je onomatopeja za glasanje manjih ptica. Također, u početku on nije bio kanarinac, već mlada agresivna ružičasta ptičica. Godine 1947. Friz Freleng je redizajnirao lik Tweetyja i predstavio ga u crtanom filmu „Tweetie Pie. Upravo taj crtani film donio mu je Oscara.
Njegov žestoki neprijatelj je nestašni mačak Sylvester, animirani lik iz crtanih filmova serijala „Looney Tunes i „Merrie Melodies kompanije Warner Bros. Animirani mačak rođen je 1945. godine, prvi puta se pojavljuje u crtanom filmu „Life With Feathers 24. ožujka 1945. godine, a stvorio ga je animator i producent Friz Freleng.

Fotografije

Sylvester i TweetySylvester i TweetySylvester i TweetySylvester i Tweety

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.