SADRžAJ

Jedina zagrebačka palača u kojoj se nijedna slika, šalica, tepih i naslonjač nisu pomaknuli u odnosu na vrijeme s prijelaza iz 19. u 20. stoljeće je kuća u Visokoj ulici na Gornjem gradu. Nekad obiteljski dom obitelji Gvozdanović danas je ambijentalna zbirka o kojoj brine Muzej za umjetnost i obrt, no godinama ga ne otvara javnosti jer uvjeti za to ne postoje. Neophodnu sanaciju palače pristalo je, na poziv Zlatka Madžara, pomoći petoro vrhunskih hrvatskih glazbenika uspješnih u svjetskim razmjerima: Max Emanuel Cenčić, Martina Filjak, Renata Pokupić, Monika Leskovar i Petrit Çeku. Za svoj recital Martina Filjak odabrala je Mozartovu Sonatu u B-duru, KV 333, Lisztovu Drugu baladu i Schumannov Karneval u Beču te u rasponu od suptilnosti sonate, preko virtuoznosti balade do raskalašenog karnevala pokazala raskoš talenta i interpretacijske mašte kojom je osvajala žiri i publiku širom svijeta.

Fotografije

Glazbeni salon Gvozdanović: Martina FiljakGlazbeni salon Gvozdanović: Martina FiljakGlazbeni salon Gvozdanović: Martina Filjak

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Reload! Club Classics

    image
    We're going big on dancefloor smashes from across our favourite decades - that's massive tunes from the 90s, 00s and 10s!
  • Balkan Party

    image
    Selection from the best Balkan hits for your party.
  • Ex Yu hitovi

    image
    Poslušajte najpoznatije ex yu hitove uz Jugoton TV.
  • Toxic Pop

    image
    Muzička emisija na Toxic TV-u.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.