poster

Licem u lice: Dassler i Dassler: Puma protiv Adidasa

FACE TO FACE (2014)

dokumentarni | Francuska
Redatelj: Martine Delumeau

Ocjena korisnika: 10/10

EPIZODA: 5

SADRžAJ

Adidas nasuprot Pume, Adolf Dassler nasuprot Rudolfa Dasslera. Rat između dvojice braće brzo je iz obiteljskog sukoba prerastao u borbu brandova. Mržnja između dvojice braće raspirivala je njihovo ekonomsko suparništvo i obrnuto. Postavili su temelje svjetske sportske industrije, ali i potaknuli tehnološka istraživanja u svrhu poboljšavanja sportske opreme.
Gotovo 40 godina suparnici i njihovi klanovi koristili su se lukavstvom, domišljatošću i podmuklošću kako bi uništili protivnika. Nijedan događaj, od Olimpijskih igara do nevažnih seoskih utakmica, nije bio imun na suparništvo dvojice braće, a sportaši bi se često našli pod unakrsnom vatrom. Nositi tri crte ili Puminu odjeću značilo je pripadati klanu. Adolf i Rudolf... ili Kain i Abel sportske opreme.
Produkcija: Georges Bonopera

Fotografije

Licem u lice: Dassler i Dassler: Puma protiv AdidasaLicem u lice: Dassler i Dassler: Puma protiv AdidasaLicem u lice: Dassler i Dassler: Puma protiv AdidasaLicem u lice: Dassler i Dassler: Puma protiv AdidasaLicem u lice: Dassler i Dassler: Puma protiv AdidasaLicem u lice: Dassler i Dassler: Puma protiv AdidasaLicem u lice: Dassler i Dassler: Puma protiv AdidasaLicem u lice: Dassler i Dassler: Puma protiv AdidasaLicem u lice: Dassler i Dassler: Puma protiv Adidasa

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.