SEZONA: 1

EPIZODA: 5

SADRžAJ

Lovac na bilje Anton Rudan u novu avanturu kreće kajakom niz jednu od posljednjih velikih pitkih rijeka u Europi - Mrežnicu. Ova pitoma rijeka pravi je biljni zlatni rudnik, tako da ćemo upoznati žalosnu vrbu, prepoznatljivi plućnjak, biljku koja nastanjuje potoke - dragušac, hranjivi osjak, a i kralja samoniklog bilja - matičnjak. Veslanje i potraga za biljem su fizički iscrpljujući, tako da će Anton napraviti kratku pauzu i odmoriti se uz rijeku uz koju je proveo djetinjstvo te skuhati čaj od ubranog bilja. Saznat ćemo nešto više i o branju gljiva od jednog od dvanaest determinatora mentora u Hrvatskoj, a i pronaći nekoliko gljiva - medenu puzu, običnu uvijaču i maglenku. Uz sve bogatstvo koje Mrežnica nudi ne čudi da su se ljudi nastanili uz gotovo čitav njezin tok.

Fotografije

Lovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: MrežnicaLovac na bilje: Mrežnica

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.