SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - Licht und Schatten

SADRžAJ

Velvet - modno carstvo izgrađeno od svile, senzualnosti i zavođenja.
U kasnim 50-ima, u zlatno vrijeme visoke mode, u Madridu postoji jedno mjesto, carstvo mode, koje bi svi barem jednom u životu voljeli posjetiti i tamo nešto kupiti. To je Galerias Velevet, glamurozna art déco modna palača. No ono što posjetitelji i usputni prolaznici, koji uživaju u izlogu slavne trgovine, ne primjećuju jest ljubavna priča između Ane (Paula Echevarría) i Alberta (Miguel Ángel Silvestre) koja se zbiva u luksuznom zdanju modnog dućana. Ana je skromna krojačica, a Albert vlasnikov sin, nasljednik kojemu je sudbina odredila da nastavi obiteljski posao. Kako se 60-e približavaju, tako se kruti španjolski običaji i društvene konvencije mijenjaju. Žene više ne žele odjeću koju si ne mogu priuštiti te zahtijevaju drugačiju modu.
Autori hvaljene serije „Grand Hotel isporučili su nam novu hit seriju, smještenu u modnu galeriju glamuroznog Madrida 50-ih, koja je svoje premijerno prikazivanje imala na privatnom kanalu Antena 3 te ostvarila impresivni uspjeh - 4,8 milijuna pratilo je njezin TV debi, što je činilo 24,6% udjela u gledanosti!

Prema riječima samog scenarista Ramóna Camposa, „Velvet donosi jedan od najvažnijih trenutaka u povijesti modne industrije - tranziciju visoke mode u prȇt-à-porter modni izričaj, trenutak kada su zaljubljenici u umjetnost i dizajneri smatrali da se moda mora demokratizirati i pripasti svim slojevima društva. Inspiracija za kreiranje galerije Velvet posuđena od slavnih Galeries Lafayette, El Encanto de Cuba trgovina, trgovina visoke mode poput Baleciage i Pertegaza te art déco stila prema kojemu je uređen lobi njujorškog Chrysler Buildinga.

Galerija Velvet je posebno mjesto u kojem se događa i velika ljubavna priča između bogatog nasljednika i krojačice, klasična romantična melodrama u kojoj glavne uloge tumače Paula Echevarría, koju gledatelji mogu prepoznati iz nastupa u „Gran Reserva, „Vulnerables, Sandger de Mayo, „El Comisario i Miguel Ángel Silvestre („Alacrán Enamorado, „I'm So Excited, „All is Silance, Winning Streak. Ostale uloge pripale su Pepeu Sacristanu kao Don Emiliu, Aitani Sánchez-Gijón kao Doña Blanci te Manueli Velasco, Manueli Vellés, Marti Hazas, Javieru Reyu i drugima.

Fotografije

VelvetVelvetVelvetVelvetVelvetVelvetVelvet

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Veličanstveni hotel (2011)

    image
    Godina 1905. Hulio Olmedo, mladi čovjek skromnog porijekla stiže u idiličani Grand hotel da posjeti svoju sestru koja je tu zaposlena kao menadžer. Hulio otkriva...
  • Uvod u anatomiju (2005)

    image
    'Uvod' je drugi najgledaniji program u Americi, odmah iza ovogodišnjeg Superbowla koji je bio najgledanije finale američkog nogometa posljednjeg desetljeća....
  • Jutro će promijeniti sve (2018)

    image
    Glavni likovi su mladi ljudi, koji su prešli tridesetu, završili sa školovanjem, nisu oformili porodicu, nemaju stalne poslove i još uvek tragaju za sobom i...
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.