Ocjena: 7.4/10
Ocjena korisnika: 8.8/10
(4 glasa)

SEZONA: 18

EPIZODA: 1 - Habeas Corpus

SADRžAJ

Prelijep, ali ubojit midsomerski krajolik poprište je šest slučajeva koje u 18. sezoni rješavaju John Barnaby i Charlie Nelson.
Krađa mrtvaca, sumnja u pojavu NLO-a, umorstva tijekom međunarodne biciklističke utrke i na otvorenju novog parka skulptura, smrt na arheološkom nalazištu i godišnjem sajmu... Barnaby i Nelson suočavaju se s davno zakopanim tajnama, otkrivaju svijet korupcije i ucjene, te složene zavade iz prošlosti u pitomoj sredini u kojoj ništa nije onakvo kakvim se čini.
Neil Dudgeon i Gwilym Lee glume višeg inspektora Johna Barnabyja i narednika Charlieja Nelsona, a u ovoj sezoni pridružuje im se nova patologinja dr. Kam Karimore koju glumi Manjinder Virk. U privatnom životu, Barnaby i njegova žena Sara (Fiona Dolman) moraju se snalaziti kao roditelji malene Betty, a tu je i Barnabyjev voljeni ljubimac, pas Sykes.
"Umorstva u Midsomeru", jedna od najdugovječnijih britanskih suvremenih kriminalističkih serija, koja je 2017. godine obilježila svoju 20. obljetnicu, popularna je diljem svijeta, kontinuirano bilježi vrlo visoku gledanost i jedan je od najboljih britanskih izvoznih programa.
Godine 2014. "Umorstva u Midsomeru" postala su prva televizijska serija koja je dobila prestižnu nagradu Crime Thriller Award u kategoriji legendi. Nagrada, koju su ranije dobili vrhunski pisci krimića P. D. James, Lee Child, Colin Dexter i Agatha Christie, dodijeljena je seriji kao znak priznanja za doprinos kriminalističkom žanru.
Scenarij, prema romanima Caroline Graham, napisali su Rachel Cuperman, Sally Griffiths, Paul Logue, Chris Murray, Caleb Ranson, Lisa Holdsworth i Jeff Povey.
Bogati zemljoposjednik Gregory Lancaster umre, a iste noći njegovo tijelo nestane, što dovede do otkrivanja mračne mreže tajni i laži u selu Little Malton. Viši inspektor Barnaby, narednik Nelson i nova forenzična patologinja Kam Karimore uvučeni su u morbidni svijet krađe mrtvaca i moraju identificirati negativca.

Fotografije

Umorstva u MidsomeruUmorstva u MidsomeruUmorstva u MidsomeruUmorstva u MidsomeruUmorstva u MidsomeruUmorstva u MidsomeruUmorstva u MidsomeruUmorstva u Midsomeru

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Hercule Poirot (1989)

    image
    Zbirka priča proslavljene spisateljice Agathe Christie o jednako tako svjetski poznatom fiktivnom detektivu Herculeu Poirotu oživjela je u seriji...
  • Veličanstveni hotel (2011)

    image
    Godina 1905. Hulio Olmedo, mladi čovjek skromnog porijekla stiže u idiličani Grand hotel da posjeti svoju sestru koja je tu zaposlena kao menadžer. Hulio otkriva...
  • Detektiv Murdoch (2008)

    image
    Serija s radnjom smještenom u Toronto 1895. godine istražuje intrigantni svijet Williama Murdocha (Yannick Bisson, Sue Thomas F.B. Eye), naočitog mladog detektiva...
  • Velečasni Brown (2013)

    image
    Radnja ove adaptacije romana G. K. Chesterstona smještena je u 1950-e, u srce prekrasnog engleskog ladanjskog kraja. Mark Williams glumi oca Browna, katoličkog...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.