EPIZODA: 1

SADRžAJ

U dokumentarnom ciklusu "Pričam ti priču", redatelja Mladena Santrića, tri 50-minutna filma ("Kuc kuc drvo", "Jednom davno..." i "O ljudima i pričama") na različite načine bave se sudbinom priča i pripovijedanja u današnjem digitalnom svijetu. Uz eminentne hrvatske književnike i teoretičare, pripovjedače i kreatore priča, o važnosti usmene tradicije svjedoče i psihijatri, i znanstvenici svjetskog ranga (Australka Susan Perrow, barunica Susan Greenfield, Amerikanac Perry Ground).
---
Film predstavlja autentično iskustvo tri sjajne osobnosti koje na tri različita kontinenta uspijevaju zagrijati ljudske duše za "živu riječ" oblikovanu tradicijom u "bajke i priče". Australka Susan Perrow, Amerikanac Perry Ground i Hrvatica Jasna Held svjedoče kolika je "moć i ljekovitost" usmene tradicije nasuprot šteti koja nastaje isključivo "mrtvim" tehničkim posredovanjem priča u 21. stoljeću.

Scenarist:

Fotografije

Pričam ti priču: Kuc kuc drvoPričam ti priču: Kuc kuc drvoPričam ti priču: Kuc kuc drvo

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.