SEZONA: 2

EPIZODA: 1 - Waiting for Dutch

SADRžAJ

Premijerom 2. sezone HTV nastavlja prikazivanje serije FARGO, čiji su izvršni producenti Emmyjem nagrađeni Noah Hawley (scenarist i redatelj), Joel i Ethan Coen, Warren Littlefield i John Cameron. Serija je snimljena u produkciji MGM Television i FX Productionsa.
Prva sezona serije 2015. osvojila je Emmy za najbolju kratku seriju, najboljeg režisera i najbolji scenarij, 2 za najboljeg glavnog glumca, te 2 za najboljeg sporednog glumca u kategoriji kratke serije ili televizijskog filma. 2015. osvojila je i Zlatni globus za najbolju kratku seriju, a Billy Bob Thornton nagrađen je kao najbolji glavni glumac u kategoriji kratke serije ili televizijskog filma.
Druga sezona serije osvojila je 2 primetime Emmyja, uz još 15 nominacija, nagradu Američkog filmskog instituta (AFI) za televizijski program godine, ASCAP (Best TV program) i dr.
Serija je ukupno osvojila 38 nagrada, uz 118 nominacija.
Novi "istiniti slučaj" u novom poglavlju serije Fargo vodi nas u 1979. u Sioux Falls u Južnoj Dakoti i Luverne u Minnesoti. Lou Solverson (Patrick Wilson), mladi pripadnik državne policije, nedavno se vratio iz Vijetnama i istražuje slučaj u koji je upletena lokalna banda, krupna mafija te provincijska kozmetičarka Peggy Blumquist (Kirsten Dunst) i njezin muž Ed (Jesse Plemons), pomoćnik mjesnog mesara. Veteran Korejskog rata Karl pijanica je, jak na jeziku i blagoslovljen elokventnošću rođenog prevaranta. Trostruki dobitnik Emmyja Brad Garrett tumači ulogu Joea Bula, predstavnika mafijaškog ogranka iz Kansas Cityja koji se želi proširiti na sjever. Novo lice korporativnog kriminala, Joe donosi superkapitalizam u provincijsku Ameriku. Njegova desna ruka je Mike Milligan (Bokeem Woodbine). Dijelom utjerivač, dijelom detektiv, Mike se uvijek smješka, ali šala je obično na tuđi račun. Bulo i njegova ekipa bacili su oko na zločinački klan Gerhardt iz Farga koji trenutačno vodi matrijarh Floyd Gerhardt (Jean Smart). Muž joj je na samrti pa je Floyd preuzela obiteljski posao, što frustrira njezinog najstarijeg sina Dodda Gerhardta (Jeffrey Donovan). Nestrpljiva i usijana glava čija je okrutnost u skladu s njegovim ambicijama, Dodd ne može dočekati da mu oboje roditelja umre pa da on preuzme kormilo i njihovo kraljevstvo digne na razinu imperija. Bear (Medo) Gerhardt (Angus Sampson) srednji je sin, zastrašujuće krupan čovjek, i iako mu izražavanje nije jača strana, najpošteniji je u svom klanu. Rye Gerhardt (Kieran Culkin), najmlađi u obitelji Gerhardt, sebe smatra velikom facom, ali zapravo je klasični primjer malog ptića velikog kriča.
Godine 1979. neočekivani splet okolnosti unese pomutnju u svakodnevicu stanovnika maloga grada u Minnesoti.
Jeffrey Donovan (Dodd Gerhardt), Angus Sampson (Bear (Medo) Gerhardt),
Kieran Culkin (Rye Gerhardt), Brad Garrett (Joe Bulo), Bokeem Woodbine (Mike Milligan)

Fotografije

FargoFargoFargoFargoFargoFargoFargoFargo

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Žica (2002)

    image
    David Simon, tvorac i suautor HBO-ove miniserije „The Corner“, koja je osvojila tri nagrade „Emmy“, donosi nam ovu neuljepšanu i krajnje realističnu HBO-ovu...
  • Amsterdam Undercover (2018)

    image
    Katja hasn't reported in for months and, against orders, German undercover cop Alex follows her to Amsterdam to find out what's going on. Complicated by the fact...
  • Babilon Berlin (2017)

    image
    Berlin u ludim 20-ima: metropola za darovite i ambiciozne i za one u gužvi. Ali ispod blještave površine osiromašene mase teže za boljim životom. To je vrijeme...
  • Der Bozen Krimi (2015)

    image
    The Bolzano thriller - the series.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.