Kraljevi ulice: "20 godina druženja s vama" - V. Lisinski 01.12.2008.

Kraljevi ulice: 20 godina druženja s vama (2008)

koncert | Hrvatska

EPIZODA: 1

SADRžAJ

"Kraljevi ulice" proslavili su 20. obljetnicu djelovanja 1. prosinca 2008. koncertom u KD Vatroslava Lisinskog. "Kraljevi" su Hadži (vokal i viola) i Pajo (gitara i vokal). Tijekom karijere snimili su 17 albuma. S pjesmom 'Romanca' u svibnju 2008. godine, kao predstavnici Hrvatske, nastupili su na Eurosongu u Beogradu. Sviranje na zagrebačkim ulicama, na veselje mnogih prolaznika, njihov je osobni izbor. Kao jedini ulični svirači pojavljuju se 1987. godine. Na njihovom repertoaru su šlageri, starogradske i poznate, popularne pjesme Zagrebu, gradu kojemu su Kraljevi ulice, sad već sigurno, jedan od poznatijih simbola.
Kraljevi su se na koncertu odlučili za 25 pjesama od kojih su neke - Golubovi, Tebi grade moj, Ja ljubim, Prolazi sve, Bila je tako lijepa, Djevojko mala, Kukavica, Ne vrijedi plakati- dobro poznate pjesme uz koje će mnogi zapjevušiti. Publika u KD V. Lisinskog pjevala je zajedno s Kraljevima, stvarajući u dvorani obiteljsku i slavljeničku atmosferu.
Uz glazbeni život, Kraljevi ulice se uspješno bave i organiziranjem gradskih festivala i manifestacija. Autori su festivala 'Cest is d' Best', manifestacija 'Martin je u Zagrebu' i 'Ljeta na Štrosu', realizatori 'Promenadnih koncerata' i 'Markovog sajma'. Na koncertu su prikazani i kratki dokumentarni filmovi koji su na najbolji način prikazali njihov rad u Zagrebu i za Zagreb.
Redatelj koncerta: Mario Kovač
Glazbenici i gosti: Zoran Lovrić (bas), Oliver Belošević (harmonika), Tomislav Modrić (klavijature), Emil Gabrić (violina), Borna Šercar (bubnjevi), Hrvoje Rupčić (perkusije), Sandra Bagarić, Franciska Fis, Mladen Kosovec (harmonika), Branko Ovčarić (klarinet), Davor Križić (truba)
Prateći glasovi: Jadranka Gračanin i Aleksandra Ptičar - Zaga
Ostali izvođači i glumci: Kiki Ugrina, Stjepan Križan, Zoran Vukić-Ludek, Gavin Hay - Leopardman i još prijatelja i suradnika
Specijalni gost: Ladislav Domotorffy - Laci
TV redatelj: Vladimir Koščević

Fotografije

Kraljevi ulice: "20 godina druženja s vama" - V. Lisinski 01.12.2008.

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.