SEZONA: 5

EPIZODA: 1 - Separation Anxiety

SADRžAJ

Od premijere na jesen 2011. godine, samo nekoliko tjedana nakon desetogodišnjice terorističkih napada na SAD 11. rujna, serija "Domovina" gledateljima nudi kompleksno i višeslojno razmišljanje o odgovoru na te napade koje personificira nesavršena, ali genijalna glavna junakinja Carrie Mathison (trostruka dobitnica nagrade Emmy Claire Danes). Proročki politički zapleti s pozadinom špijunskog trilera vodili su gledatelje "Domovine" u bagdadske tamnice, popločane ulice Bejruta, preko planinske granice Iraka i Irana, kroz hodnike Langleyja i washingtonske centre moći te, u prošloj sezoni, na užurbane ulice Islamabada.
U petoj sezoni "Domovina" nastavlja istraživati sve razvijeniji svijet protuterorizma i način na koji sveprisutni nadzor, komunikacije i društveni mediji mogu raditi za i protiv borbe protiv terorizma u svijetu. Glavno mjesto radnje ove sezone bit će Berlin, središte moći i utjecaja u Europi 21. stoljeća.
Radnja pete sezone nastavlja se gotovo tri godine nakon događaja u zadnjem nastavku četvrte. U nastojanju da pomiri svoju krivnju i razočaranje nakon godina provedenih u prvim redovima rata protiv terorizma, Carrie se povlači u Berlin. Ne radi više u CIA-i, već je na čelu zaštitarske tvrtke njemačkog dobrotvora Otta Düringa (Sebastian Koch). Ali ubrzo se opet nađe uvučena u svjetska žarišta i mora donositi dvojbene odluke za koje je mislila da su iza nje.
U petoj sezoni zvijezdama "Domovine" Claire Danes, Rupertu Friendu (Peter Quinn), Mandyju Patinkinu (Saul Berenson) i F. Murray Abrahamu (Dar Adal) pridružuju se četiri nova lika. Sebastian Koch glumi Otta Düringa, Carrienog novog šefa, bogatog dobrotvora u Njemačkoj; Miranda Otto je šefica berlinskog ureda CIA-e Allison Carr; Alexander Fehling glumi Jonasa Hollandera, Carrienog novog ljubavnika i odvjetnika Düringove zaklade; a Sarah Sokolovic Lauru Sutton, američku novinarku koja također radi za Düringovu zakladu.
Seriju, koja se temelji na originalnoj izraelskoj seriji "Hatufim" Gideona Raffa, za američku televiziju prilagodili su Alex Gansa i Howard Gordon. Uz Gansu, Gordona i Raffa, izvršni producenti pete sezone su Meredith Stiehm, Patrick Harbinson, Chip Johannessen, Alexander Cary, Lesli Linka Glatter, Gideon Raff, Avi Nir i Ran Telem.
Gotovo dvije godine nakon napada na veleposlanstvo u Islamabadu Carrie gradi novi život u Berlinu, ali njezin je mir ugrožen kad je šefov zahtjev baci natrag u opasni svijet koji je ostavila za sobom. Carrie ima zadatak okupiti zaštitarski tim za humanitarni posjet izbjegličkom logoru pod kontrolom Hezbollaha u Libanonu. Za to vrijeme kolega iz Düringove zaklade traži od Carrie da provjeri dokumente koji su procurili iz CIA-e o detaljima sporazuma o nadzoru između SAD-a i Njemačke. Carrie odbija i savjetuje da se ne objavljuju tajni dokumenti koji bi mogli ugroziti živote. Zbog curenja podataka i Saul dolazi u Berlin gdje slučajni susret s Carrie dokazuje da još nisu u dobrim odnosima. Quinn dolazi po neslužbenom zadatku da se obračuna s lokalnim teroristima.

TRAJANJE: 51 min

Fotografije

DomovinaDomovinaDomovinaDomovinaDomovinaDomovinaDomovina

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Odsutnost (2017)

    image
    Serija prati agenticu FBI-ja Emily Byrne (Stana Katić) koja, dok lovi jednog od najozloglašenijih serijskih ubojica, nestane bez traga i proglase je mrtvom. Šest...
  • Hercule Poirot (1989)

    image
    Zbirka priča proslavljene spisateljice Agathe Christie o jednako tako svjetski poznatom fiktivnom detektivu Herculeu Poirotu oživjela je u seriji...
  • Mjesto zločina (1970)

    image
    A German language television series that has been running continuously since 1970, which makes it the longest-running German TV drama. Every episode features...
  • Kuća od karata (2013)

    image
    House of Cards britka je politička dramska serija koja nas vodi iza kulisa moći, ambicije, ljubavi, seksa, pohlepe i korupcije u modernom Washingtonu. Ovaj...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.