SEZONA: 22

EPIZODA: 1 - Elementary School Musical

SADRŽAJ

HTV prikazuje premijerne epizode Simpsona, humoristične serije s najduljim vijekom prikazivanja u povijesti televizije. Ta je serija osvojila gledatelje diljem svijeta i uspjela se narugati samoj sebi, ali i svemu oko sebe. Uz subverzivan i oštrouman humor, ova serija je ostavila neizbrisiv trag u američkoj pop kulturi, a članovi obitelji Simpson postali su televizijske ikone.
Simpsoni žive u gradu Springfieldu. Homer (Dan Castellaneta) radi kao nadzornik za sigurnost u nuklearnoj elektrani; Marge (Julie Kavner) se trudi čuvati mir u obitelji; Bart (Nancy Cartwright) je nepodopštinama sklon 10-godišnji vragolan; 8-godišnja Lisa (Yeardley Smith) je inteligentna vegetarijanka koja svira saksofon; a malena Maggie izražava se samo cuclanjem dude.
U siječnju 2010. prikazana je u Americi 450. epizoda Simpsona kao vrhunac obilježavanja "Najboljih 20 godina svih vremena", čime je proslavljena 20. godišnjica prikazivanja prve epizode serije. U svibnju 2009. izdana je poštanska marka sa Simpsonima u vrijednosti od 44 centa. Godine 2007. izašao je dugo očekivani film 'Simpsoni', koji je dosad donio zaradu od 525 milijuna dolara. Usto, u svibnju 2008. otvoreni su zabavni parkovi "The Simpsons Ride" u Universalovim studijima u Orlandu i Hollywoodu.
Simpsoni su 2010. dobili pet nominacija za nagradu Emmy, među kojima i one za najbolju animiranu seriju, najbolju sinkronizaciju (nominirani Dan Castellaneta, Hank Azaria i gostujuća glumica Anne Hathaway), te za najbolju dječju dokumentarnu emisiju za dokumentarac "The Simpsons 20th Anniversary Special: In 3-D! On Ice!" koji je producirao i režirao Morgan Spurlock. Ova serija koju hvale kritika i publika dobila je brojne nagrade, uključujući Peabody Award, 27 Emmyja, 25 nagrada Annie, pet nagrada Genesis, devet nagrada International Monitor Award i sedam nagrada Environmental Media Award. Simpsoni su uvršteni u Guinnessovu knjigu rekorda kao animirana serija koja se najdulje emitira u udarnom televizijskom terminu te kao serija u kojoj je gostovalo najviše zvijezda. Homer Simpson je takva pop-ikona da je njegov zlovoljni uzvik - "D'oh!" - čak ušao u Oxfordski rječnik engleskoga jezika. K tome, Simpsoni su dobili svoju zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih. Simpsoni ruše rekorde u prodaji memorabilija, a DVD-i ove serije među najprodavanijima su u povijesti.

U novoj sezoni omiljena američka obitelj doživljava lude i nezaboravne pustolovine: Maggie odluta od kuće, Homer postaje vrhunski frizer, Moeova krčma postaje trendovski bar, a obitelj raspravlja kako najbolje provesti praznike.
Kao gostujuće zvijezde ove sezone u Springfield dolaze glumci iz serije Glee Lea Michele, Cory Monteith i Amber Riley; filmska zvijezda Daniel Radcliffe, te protagonist "Dr. Housea" Hugh Laurie, koji posuđuje glas u zastrašujućoj epizodi "Treehouse of Horror". Među ostalima, u ovoj sezoni glasove posuđuju Jemaine Clement i Bret McKenzie iz 'Flight of the Conchords', osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, bejzbolska legenda Mike Scioscia, Martha Stewart, Rachel Weisz, Jon Hamm, Kristen Wiig, Alyson Hannigan i Joe Mantegna.
Izvršni producenti su James L. Brooks, Matt Groening, Al Jean, Ian Maxtone-Graham i Matt Selman.
---

1. epizoda:

Lisa odlazi u kamp u kojem pohađa tečajeve scenske umjetnosti; Krustyju sude u Haagu nakon što nasjedne na podvalu da je dobio Nobelovu nagradu.

Fotografije

SimpsoniSimpsoniSimpsons 01Simpsons 02Simpsons 03Simpsons 04Simpsons 05Simpsons 06Simpsons 07
PREPORUKE

Salvetićeve avanture (2013)

Danas
image
U vrtiću se pojavljuje nova vrsta superheroja. On je potpuno novi super heroj! I spreman je uvijek priskočiti u pomoć i spasiti dan! On ima odgovor za svaki...

Super Cure (2016)

Danas
image
Izrađene od šećera i začina; Blossom, Bubbles i Buttercup sada koriste svoje supermoći i super dosjetljivost da spase svijet (ili barem Townsville) od zlih...

Psići u ophodnji (2013)

Danas
image
'Psići u ophodnji' crtić je koji prati svakodnevne doživljaje skupine hrabrih psića koji, na čelu s desetogodišnjim dječakom Ryderom, svakodnevno spašavaju...

Zečja invazija (2013)

Danas
image
The Rabbids from Ubisoft's "Raving Rabbids" video game series star in their own television series. They explore Earth and discover new things.
TOP LISTE

Prijavi se