SADRžAJ

Od prvih velikih autorskih uspjeha Arsena Dedića, pjesama "Moderato cantabile" i "Kuća pored mora" 1964. godin te prvog LP albuma "Čovjek kao ja" 1969., nastao je jedinstven stvaralački opus koji je jasno i dosljedno nadrastao relativizam vremena u kojem je nastajao. Zato se čini logičnim da se fenomenu Arsen stalno i iznova vraćamo pokušavajući doprijeti do njegova ishodišta i do njegove svježine i aktualnosti. Tim više što nam je Arsen Dedić gotovo svakodnevno nudio nova djela - od novih izdanja njegove zbirke poezije "Zabranjena knjiga", do albuma "Na zlu putu", knjige lirike i esejistike "Padova" i scenske glazbe za kazališne predstave i filmove.
To je i osnovni okvir i sadržaj dokumentarne emisije Silvija Huma, snimljene 2004. godine, u kojoj ćemo, uz Arsena Dedića, čuti i kako njegovo stvaralaštvo doživljavaju naši istaknuti književnici, skladatelji i novinari.
Posebni gost emisije je Sergio Endrigo, umjetnički i osobni prijatelj Arsena Dedića već više od četrdeset godina, dakle, od prvih dana autentičnih svjetskih kantautora koji su 60-ih godina iz temelja promijenili pristup zabavnoj glazbi, unoseći u pjesme vlastite osjećaje, stav i odnos prema vremenu u kojem žive.

Autor: Silvije Hum

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.