SADRžAJ

Na papiru i platnu, na oplatama brodova i plakatima, razglednicama i kašetama, u ozračju scena i scenografiji kazališne predstave, u minijaturi broša ili na vanjskim stranama autobusa, u figuri ili lutki... satkana je, traje i ne umara se slika Vjekoslava Voje Radoičića (1930. - 2017.).
Sve je slika. Ona je smisao života i dom; ona je "čuđenje u svijetu", disanje i hodanje; proputovanje kroz osobno i umjetničko vrijeme... Radoičićevo likovno djelo autobiografsko je.
Taj radoholičar s kistom i pilom, olovkom i drvom, bojom i papirom, dječak (u zapitanosti i neumornosti) sa snježnim vlasima posvojio je za svoju sliku sve: gradove i ljude, predstave i dječje knjige... i posebno neuhvatljivo more.
Tekst: Marina Baričević

Fotografije

Skica za portret: Vojo Radoičić

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Od zlata jabuka (2016)

    image
    Narodna melodija je vrsta ustaljenih, autohtonih osobina svakog naroda. Danas se to savremenim jezikom naziva nacionalni muzički identitet. Emisija je otvorena...
  • Art a la carte

    image
    Emisija za sve ljubitelje kulture.
  • Etno sat

    image
    Serijal od 25 epizoda pod nazivom "Etno sat" bavi se tradicijskom kulturom Hrvatske. Putujući Istrom, Slavonijom, Dalmacijom, Hrvatskim zagorjem i drugim...
  • Ja sakam Makedonija

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.