poster

Remek-djelo ili zlodjelo: Churchill i Munnings: Munnings and Churchill

Fake or Fortune? (2010)

dokumentarni, reality show | Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: Simon Mansfield

SEZONA: 4

EPIZODA: 4 - Munnings and Churchill

SADRžAJ

Charles Henty vlasnik je dviju slika koje su možda naslikale dvije velike osobnosti 20. stoljeća.
Jedna je pronađena u njegovoj obiteljskoj kući u Londonu, a autor joj je možda sir Winston Churchill. Slikarstvo mu je bilo velika strast. Bio je samouk slikar i slikao je iz zadovoljstva, no djela su mu bez obzira na to danas vrlo tražena, a jedno se platno nedavno prodalo za 1,8 milijuna funti.
Druga je slika pejzaž iz Dedhama u Essexu, a možda ga je naslikao sir Alfred Munnings. Charles Henty tu je sliku naslijedio od pokojnoga strica. Premda je riječ o imenu uglavnom nepoznatom izvan umjetničkog svijeta, Munnings je za života bio najuspješniji i najcjenjeniji britanski slikar u povijesti. No u Dedhamu je živio još jedan slikar - zloglasni krivotvoritelj Tom Keating. Je li slika Charlesa Hentyja ipak njegovo djelo?

Fotografije

Remek-djelo ili zlodjelo: Churchill i MunningsRemek-djelo ili zlodjelo: Churchill i MunningsRemek-djelo ili zlodjelo: Churchill i MunningsRemek-djelo ili zlodjelo: Churchill i MunningsRemek-djelo ili zlodjelo: Churchill i MunningsRemek-djelo ili zlodjelo: Churchill i MunningsRemek-djelo ili zlodjelo: Churchill i Munnings

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.