SADRžAJ

Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim, zvan Paracelzus, bio je filozof i liječnik na početku renesanse. Na polju medicine bio je revolucionarna pojava, utemeljitelj moderne medicine koji je spoznao dotad previđeno i postavio nove dijagnoze, uveo farmakoterapiju i utro put psihoterapiji. No, Paracelzus je također bio i alkemičar te autor više od šesto medicinskih, filozofskih, društveno-etičkih i političkih traktata. Taj europski lutalica jednom je nogom pripadao srednjem vijeku, a drugom renesansi, pa ga ne bi bilo pogrešno nazvati niti nekom vrstom renesansnog futurista. Kako god da bilo, ostavio je dubok trag na stoljeća koja su slijedila. Njegovo tajnovito djelo i stvaralaštvo utjecalo je na najveće njemačke mistike i romantičare.

Voditelj: Krešimir Mišak

Fotografije

Na rubu znanosti: ParacelzusNa rubu znanosti: ParacelzusNa rubu znanosti: ParacelzusNa rubu znanosti: ParacelzusNa rubu znanosti: ParacelzusNa rubu znanosti: ParacelzusNa rubu znanosti: ParacelzusNa rubu znanosti: ParacelzusNa rubu znanosti: ParacelzusNa rubu znanosti: ParacelzusNa rubu znanosti: ParacelzusNa rubu znanosti: Paracelzus

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.