poster

Bajkovita Hrvatska: Đurđevac - Stari grad

Bajkovita Hrvatska (2014)

dokumentarni | Hrvatska

EPIZODA: 111

SADRžAJ

Grad Đurđevac smješten je u Podravini, u sjeveroistočnoj Hrvatskoj. U samom središtu grada nalazi se utvrda Stari grad, za koju se pretpostavlja da potječe iz 15. stoljeća, te je jedna od najstarijih i najpoznatijih sačuvanih nizinskih utvrda na prostoru između Save i Drave. U samoj utvrdi nalazi se središnji galerijski prostor sa zavičajnom zbirkom, a donaciju Ivana Lackovića Croate, s više od 2000 eksponata iz cijelog svijeta, koje je veliki slikar poklonio Đurđevcu, često nazivaju i "Hrvatski Louvre".

Naratorica: Paula Jusić

Scenarist:
Producent: Paula Jusić

Fotografije

Bajkovita Hrvatska: Đurđevac - Stari gradBajkovita Hrvatska: Đurđevac - Stari gradBajkovita Hrvatska: Đurđevac - Stari gradBajkovita Hrvatska: Đurđevac - Stari gradBajkovita Hrvatska: Đurđevac - Stari gradBajkovita Hrvatska: Đurđevac - Stari gradBajkovita Hrvatska: Đurđevac - Stari gradBajkovita Hrvatska: Đurđevac - Stari grad

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.