EPIZODA: 106

SADRžAJ

Dolina Neretve jedan je od najljepših i najslikovitijih krajeva na jugu hrvatske obale Jadranskog mora, koju na svom ušću formira rijeka Neretva. Jedina je hrvatska delta i sadrži najveće i najvrednije ostatke sredozemnih močvara na istočnojadranskoj obali i jedno je od malobrojnih takvih područja preostalih u Europi. Delta Neretve od Metkovića do ušća sa sjevera i sjeveroistoka omeđena je ograncima dinarskih planina, a s juga podgradinsko-slivanjskim brdima. Izvorno se sastojala od 12 rukavaca, ali je nakon brojnih i opsežnih melioracija i kultivacije tog poljoprivredno bogatog prostora broj rukavaca sveden na samo četiri, a dotadašnja močvarna delta velikim dijelom je pretvorena u bogato poljoprivredno područje, kolokvijalno prozvano "hrvatska Kalifornija".
Naratorica: Paula Jusić

Scenarist:
Producent: Paula Jusić

Fotografije

Bajkovita Hrvatska: Dolina NeretveBajkovita Hrvatska: Dolina NeretveBajkovita Hrvatska: Dolina NeretveBajkovita Hrvatska: Dolina NeretveBajkovita Hrvatska: Dolina NeretveBajkovita Hrvatska: Dolina NeretveBajkovita Hrvatska: Dolina NeretveBajkovita Hrvatska: Dolina Neretve

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.