SEZONA: 3

EPIZODA: 7

SADRžAJ

SEOSKA GOZBA
7. emisija

U 7. epizodi trećeg ciklusa ostajemo u zadarskom kraju, ali ovaj put s morske strane - idemo na otok Pašman, u mjesto Kraj, u posjet Rozalindi i Ivanu Banić na njihovom zanimljivom OPG-u pod imenom Lanđin. Tako se, naime, zove i mala uvala s jugoistočne strane Pašmana u kojoj Banićevi jednog dana planiraju urediti i pokrenuti seoski turizam.
Rozalinda i Ivan, kako sami kažu, u radu svog OPG-a svaštare. Bave se i ribarstvom i poljoprivredom i ovčarstvom, a nadaleko su poznati po proizvodnji rakija i likera od otočkog bilja i plodova, od kojih su neki certificirani kao autohtoni hrvatski otočki proizvod. Na svom imanju imaju i 300 stabala maslina koje izuskuju stalnu njegu i rad.
U pripremi gozbe svojim gošćama Rozalinda se odlučila za namirnice koje je mogla priskrbiti sama. Za predjelo je poslužila bogatu riblju juhu napravljenu s ribama iz "noćašnjeg ulova". Za glavno jelo poslužila je jadranske lignje punjene repovima kozica i ražnjiće od grdobine omotane pršutom te ispečene na gradelama. Desert je bila slatka pita od mladog ovčijeg sira i magunje. Magunja je plod drveta planike, koje Banićevi imaju na imanju i od kojeg spravljaju pekmez i liker.
Ivan je gošće zaposlio s presadnicama otočkih pomidora, poveo ih je u ribolov a potom ih odveo na jedan od najviših vrhova Pašmana da uživaju u pogledu od kojeg zastaje dah. Koliko je istine u staroj mornarskoj izreci da žene na brodu nisu velika sreća i kako se s Pašamana vidi kornatski arhipelag, pogledajte u novoj epizodi Seoske gozbe.

Produkcija: Drugi plan za HTV
Snimatelji: Jasenko Rasol, Robert Krivec i Branimir Hainš
Originalna glazba: Duško Šegvić
Animirana špica: Fabrika, Sarajevo
Scenarij: Nebojša Taraba i Miodrag Sila
Redatelj: Zoran Sudar
Urednica: Jasna Ceković

Fotografije

Seoska gozba: Kraj na otoku PašmanuSeoska gozba: Kraj na otoku PašmanuSeoska gozba: Kraj na otoku PašmanuSeoska gozba: Kraj na otoku PašmanuSeoska gozba: Kraj na otoku PašmanuSeoska gozba: Kraj na otoku PašmanuSeoska gozba: Kraj na otoku PašmanuSeoska gozba: Kraj na otoku Pašmanu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.