Deset mjeseci za život: dokumentarni film (2012.)

(2012)

Redatelj: Mladen Ćapin

SADRžAJ

Dokumentarni film "10 mjeseci za život" je nastao prema knjizi Slavka Goldsteina "1941.: Godina koja se vraća." Priča je to o sudbini obitelji Goldstein tijekom prve godine 2. svjetskog rata u Karlovcu. Priča o vremenu u kojem je prekinuto djetinjstvo, o progonu, spašavanju i konačno bijegu u slobodu preživjelih članova obitelji.
Film kroz 10 mjeseci (travanj 1941.- siječanj 1942.) kronološki prati zbivanja od uhićenja i nestanka oca Ive Goldsteina, uhićenja majke Lee, izbacivanja braće Slavka i Daniela iz stana, preko pokušaja spašavanja majke i djece od strane prijatelja i "neprijatelja", pa sve do ponovnog spajanja majke sa sinovima u Kraljevici u siječnju 1942. godine.
Dokumentaristički pristup, protkan bogatom arhivom, s elementima obiteljske drame i trilerskim zapletima, vodi nas do spoznaje da povijest nije crno-bijela kako nam i danas često nameće dnevna politika, već je u ovoj priči skrivena i duboko humana. Jedini cilj svih aktera priče je spašavanje života ljudi koji su proganjani samo zato što su bili druge vjere ili nacije.

Scenarist:
Producent: Drago Škobić

Fotografije

Deset mjeseci za život
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.