SEZONA: 3

EPIZODA: 3

SADRžAJ

3. emisija

Nakon "borbe" s velikim blatom na OPG-u Eko Sever, put nas u trećoj epozodi novog ciklusa vodi u okolicu Varaždina, točnije u Novu Ves Petrijanečku, na OPG Moravec, našim domaćinima Biserki i Radoslavu Moravec.
Obitelj Moravec proizvodi na daleko poznate kozje sireve i ostale proizvode od kozjeg mlijeka, za koje su u proteklih 15 godina dobili više 120 odličja i priznanja na najvažnijih hrvatskim manifestacijama ocjenjivanja kvalitete. A sve je počelo s jednom kozom i željom naših domaćina da kozjim mlijekom pobijede snažnu peludnu alergiju...
Naša domaćica Biserka za svoje je gošće isplanirala meni koji se u svakom dijelu sastoji od kozjih proizvoda: za predjelo je servirala gustu juhu od jaretine i povrća, za glavno jelo poslužila je jareće odreske s pjenicom od kozjeg sira i pečenim krumpirima, a za desert zapečene palačinke nadjevene mladim kozjim sirom.
Domaćin Radoslav potrudio se gošće detaljno upoznati s uzgojem koza i svakoj dao zaduženje u radu sa stadom i u mužnji, a nakon nimalo laganog posla, odveo ih na opuštanje u obližnje lovište u kojem su se okušale u gađanju glinenih golubova. O tome koliko su bile uspješne, i što su još vidjele i doživjele u prekrasnom varaždinskom kraju, doznajte u najnovijoj epizodi Seoske gozbe.

Produkcija: Drugi plan za HTV
Snimatelji: Jasenko Rasol, Robert Krivec i Branimir Hainš
Originalna glazba: Duško Šegvić
Animirana špica: Fabrika, Sarajevo
Scenarij: Nebojša Taraba i Miodrag Sila
Redatelj: Zoran Sudar
Urednica: Jasna Ceković

Fotografije

Seoska gozba: Nova Ves Petrijanečka kraj VaraždinaSeoska gozba: Nova Ves Petrijanečka kraj VaraždinaSeoska gozba: Nova Ves Petrijanečka kraj VaraždinaSeoska gozba: Nova Ves Petrijanečka kraj VaraždinaSeoska gozba: Nova Ves Petrijanečka kraj VaraždinaSeoska gozba: Nova Ves Petrijanečka kraj VaraždinaSeoska gozba: Nova Ves Petrijanečka kraj VaraždinaSeoska gozba: Nova Ves Petrijanečka kraj Varaždina

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.