poster

Bajkovita Hrvatska: Otočić i samostan Svete Marije - NP Mljet

Bajkovita Hrvatska (2014)

dokumentarni | Hrvatska

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Dokumentarna serija "Bajkovita Hrvatska" u 120 epizoda obuhvaća bogatu hrvatsku kulturnu i prirodnu baštinu.
Cilj nam je upoznati različita mjesta i građevine koje su nastajale kroz povijest na našem tlu, uz poneku manje poznatu zanimljivost i podatak.
Svaka epizoda traje 6 minuta i na neki način predstavlja videorazglednicu u kojoj ćete saznati osnovne i manje poznate činjenice te slikom otputovati u sve krajeve Hrvatske.
Sadržaj je prilagođen svim uzrastima, od djece, školaraca, pa do umirovljenika.
Otputujte s nama diljem Hrvatske i doživite dio bogatstva kulture, prirode i povijesti naše domovine...
---

1. epizoda

Otok Mljet ili "zeleni otok" smješten je na jugu Hrvatske. Sjeverozapadni dio otoka nosi status Nacionalnog parka od 1960. godine. Okružena borovom šumom i bujnom vegetacijom, kao jedinstveni geološki i oceanografski fenomen u kršu je i sustav slanih jezera - Veliko i Malo jezero. Osim prirodnih fenomena, tu je i izuzetna kulturno-povijesna baština koja seže od vremena ilirskih plemena, Rimskog Carstva i Dubrovačke Republike.
U blizini otočića Svete Marije u Velikom jezeru nalazi se endemska vrsta busenastog koraljnog grebena Cladocora caespitosa, koja je s površinom od 650 m2 najveći poznati koraljni greben u Sredozemlju.

Naratorica: Paula Jusić

Fotografije

Bajkovita Hrvatska: Otočić i samostan Svete Marije - NP MljetBajkovita Hrvatska: Otočić i samostan Svete Marije - NP MljetBajkovita Hrvatska: Otočić i samostan Svete Marije - NP MljetBajkovita Hrvatska: Otočić i samostan Svete Marije - NP MljetBajkovita Hrvatska: Otočić i samostan Svete Marije - NP MljetBajkovita Hrvatska: Otočić i samostan Svete Marije - NP MljetBajkovita Hrvatska: Otočić i samostan Svete Marije - NP MljetBajkovita Hrvatska: Otočić i samostan Svete Marije - NP Mljet

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Dekodiranje nauke

    image
  • Tajne Mekonga (2017)

    image
    Slijev rijeke Mekong jedno je od biološki najraznolikijih područja na svijetu, ali i jedno od najmanje istraženih. U ovom desetodijelnom serijalu putujemo niz ovu...
  • Putnici

    image
    Putujte s nama uz emisiju "Putnici" na kanalu Al Jazeera Balkans.
  • Kako je napravljeno (2001)

    image
    Je li vas ikad zanimalo kako su stvari koje svakodnevno koristite napravljene? Pogledajte ovaj dokumentarac koji vam će vam otkriti sve djelove procesa stvaranja...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.