SADRžAJ

Prikazujemo 1. dio svečanog gala koncerta održanog 27. listopada 2008. u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u povodu desete godišnjice umjetničkog rada prvog hrvatskog mariachi ansambla "Mariachi Los Caballeros".
Radeći svih ovih godina zajedno, "Mariachi Los Caballeros" prenosili su meksičku kulturu i glazbu diljem Hrvatske, odsvirali mnoge koncerte u inozemstvu, prenoseći neobičnu ideju o mariachi glazbi koju sviraju Hrvati. U Meksiku su nastupali sa svojim glazbenim uzorima poput sastava Mariachi Vargas de Tecalitlán i Mariachi de América. Isto tako su u Guadalajari imali prigodu nastupati na 9. međunarodnom mariachi i charrería susretu, gdje im je ponuđeno da nastupe na svečanom koncertu u povodu Dana meksičke nezavisnosti u znamenitom kazalištu Teatro Degollado, što se događa samo najvećim mariachi sastavima na svijetu. Na njihovu veliku radost proglašeni su i najboljim mariachi ansamblom na svijetu iz zemalja koje nisu Meksiko i SAD. S radošću su otpjevali i odsvirali velike koncerte s poznatim svjetskim tenorom Ramónom Vargasom te nastupili u dokumentarnom filmu "Mariachi: the Soul of Mexico", koji je snimila američka TV mreža PBS, a producirao i kao narator podupirao sam Plácido Domingo.
Njihovo opredjeljenje od početka djelovanja bilo je jasno: svirati neobičnu glazbu za naše prostore, a svijetu pokazati da mala zemlja, kao što je Hrvatska, ima značajne glazbenike koji se mogu nositi sa svjetskom glazbenom elitom.
Na njihovom gala koncertu još jednom su svojoj vjernoj zagrebačkoj publici donijeli tračak Meksika, kao što u Meksiko i po cijelom svijetu nose Hrvatsku.
Program se sastojao kako od tradicionalnih i popularnih meksičkih skladbi u originalnim mariachi aranžmanima (kao što su Cielito lindo, Granada, Malaguena, Popurri Pancho Villa, La Golondrina, Las Mananitas, Guantanamera, La Bamba), tako i od mariachi skladbi novijeg datuma koje upotpunjuju izričaj tog osebujnog glazbenog stila.

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.