poster

Močvarna staništa i život u njima: Krila nad močvarom (1. dio)

Močvarna staništa i život u njima (2015)

dokumentarni | Hrvatska
Redatelj: Dominik Zen

Ocjena korisnika: 10/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Močvarna staništa pripadaju najproduktivnijim ekosustavima na svijetu, zajedno s kišnim šumama i koraljnim grebenima. Kopački rit je jedno od najvažnijih poplavnih područja u Europi. Vrijednost Parka prirode Kopački rit potvrđena je 1993. godine njegovim uvrštavanjem na popis vlažnih područja od međunarodne važnosti, osobito kao staništa ptica močvarica, prema Ramsarskoj konvenciji, odnosno Konvenciji o vlažnim područjima.
Snimatelj Mirko Vojanić i redatelj Dominik Zen često su u tom magičnom trokutu uz Dunav i Dravu snimali dokumentarne emisije o flori i fauni u ritu. Pod kraj radnog vijeka snimili su šest emisija o sisavcima i pticama "stanarima" močvare: Krila nad močvarom - Orao štekavac (2x30), Divlje svinje - divljač budućnosti (1x30), Jelen obični (2x30) te Veliki vranci i njihova zla kob (1x30).

Fotografije

Močvarna staništa i život u njima: Krila nad močvarom (1. dio)Močvarna staništa i život u njima: Krila nad močvarom (1. dio)Močvarna staništa i život u njima: Krila nad močvarom (1. dio)Močvarna staništa i život u njima: Krila nad močvarom (1. dio)Močvarna staništa i život u njima: Krila nad močvarom (1. dio)Močvarna staništa i život u njima: Krila nad močvarom (1. dio)Močvarna staništa i život u njima: Krila nad močvarom (1. dio)Močvarna staništa i život u njima: Krila nad močvarom (1. dio)Močvarna staništa i život u njima: Krila nad močvarom (1. dio)Močvarna staništa i život u njima: Krila nad močvarom (1. dio)

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.