Ocjena korisnika: 10/10

SADRžAJ

Od vremena kada ga je pripitomio pa sve do danas čovek se divio konju što zbog njegove snage, što zbog inteligencije, što zbog brzine, a obožavao ga je zbog njegove odanosti.
Konj je vekovima čoveku bio oslonac u radu, ratu i lovu, njegov saborac, saputnik i sapatnik.Imao je važnu ulogu u životu mnogih naroda. Konj je skratio razdaljinu među ljudima, a čitav sistem transporta, počev od karavana pa do prenosa pošte, bio je zasnovan na konju.
Mnoge sportske discipline kao i zanati danas ne bi postojali da nije konja.
Nema značajnije ličnosti u istoriji koja nije imala svoga konja kojim se ponosila počev od Aleksandra Makedonskog i njegovog Bukefala, preko Kaligule koji je svog konja Incitatusa proglasio za senatora pa do Napoleona koji je osvajao Evropu sa svojim Marengom.
Konj je vekovima trpeo čoveka i nosio ga na svojim leđima, i onda kada ga je on zvao kljuse, raga ili bedevija, i onda kada ga je uzdizao kao ata ili pastuva i onda kada ga je nazivao paripom ili angirom.

Fotografije

Kvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vraniKvadratura kruga: Igrali se konji vrani

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Une brique dans le ventre

    image
  • Zapis o selu

    image
    Dokumentarna emisija.
  • Putnici

    image
    Putujte s nama uz emisiju "Putnici" na kanalu Al Jazeera Balkans.
  • Zona gradnje (2009)

    image
    Zona gradnje donosi sve o najvišim, najdužim, najstarijim i najmodernijim mostovima, branama, cjevovodima i drugim građevinama, od drevnog Koloseuma do modernih...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.