EPIZODA: 12

SADRžAJ

Senj pod imenom Senia nalazimo kod antičkih pisaca. Senia je predrimsko naselje nastalo iz predilirske i ilirske naseobine. U II. st. pr. Kr. u ove krajeve dolaze Rimljani i tada Senia postaje glavno trgovačko, prometno i kulturno središte ovog dijela jadranske obale. Zlatno doba grada prekidaju barbarska plemena koja prodiru s istoka od V. do VII. stoljeća. Na antičkim ruševinama Hrvati u srednjem vijeku podižu novi grad, današnji Senj.
Uskoci su za protivnika uvijek imali organiziranu pomorsku silu s pravim ratnim brodovima, dok su oni imali tek manje ili veće skupine brodica. Uskoci, izvrsni i hrabri pomorci, pretvarali su najnepovoljniju vremensku okolnost u vlastitu korist, te bi napadali neprijatelja kad su u podvelebitskom kraju na moru bile žestoke bure.
Naratorica: Paula Jusić

Fotografije

Bajkovita HrvatskaBajkovita HrvatskaBajkovita HrvatskaBajkovita HrvatskaBajkovita HrvatskaBajkovita HrvatskaBajkovita Hrvatska

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.